TW

No record que el PP de Ciutadella criticàs l'actuació d'Avel·lí Casasnovas en la gestió de l'Ajuntament en cap moment durant tots aquests anys. I no compartesc aquell comentari que es repeteix com una gramola, que les persones individuals són les responsables i no els partits polítics. Jo matisaria que la corrupció sempre respon a una actuació personal -per molta que sigui la pressió i els costums, qui vol es pot negar a participar en una festa- i per tant el polític concret és el culpable, però el partit n'és responsable.

L'època Casasnovas-Casasnovas és l'etapa més negra de la gestió municipal a Ciutadella d'ençà de la democràcia. Ara arriba al jutjat una part del que ja s'intuïa, del que molta gent sabia. L'orientació del govern dels Casasnovas mirava cap als negocis immobiliaris. Es va comprar la zona verda de s'Hort d'en Llinyà perquè la llei obliga però no es va fer cap gestió per comprar altres zones verdes a les quals cal aplicar la mateixa llei. Es va comprar el palau Saura Morell quan tenien Ca'n Saura sense ús. El que importava era realment la compra i les permutes. I el petit terreny conegut amb el nom de «ses rates», apte per una permuta incomprensible, aprofitant la innocència d'un pobre jubilat.

Noticias relacionadas

Reconec que tenc al·lèrgia a la corrupció. Crec que és indigne perquè s'apropia del que és de tots, especialment d'aquells que tot i les dificultats econòmiques per a satisfer les necessitats bàsiques intenten actuar amb dignitat. Per aquest motiu els partits polítics en són responsables.

El PP ha tingut històricament una gran responsabilitat a Ciutadella i, especialment en aquesta etapa negra, no ha complert amb els ciutadans. Ara tal vegada ja ha fet tard, però és convenient que allò que se'n diu la nova política aprengui del passat. Una línia vermella separa el poder de l'avarícia.