TW

Fa dies que hi dono voltes. A l'edifici del Consell insular de Menorca hi treballen aproximadament 130 persones. Quan ho preguntes a diverses persones et diuen que 400 però si no m'equivoco, la xifra total de treballadors està al voltant dels 311 segons pressupostos i jo només em vull centrar amb els que hi ha l'edifici de la Plaça de la Biosfera. Recentment, hem conegut que des del Departament de Medi Ambient i Reserva de la Biosfera s'han comprat dues bicicletes elèctriques que s'han posat a disposició dels treballadors de l'administració insular per poder cobrir els trajectes rutinaris sense contaminar i fer exercici. S'ha publicat, a més, que també estaran a disposició d'aquelles persones que visitin l'entitat, com per exemple polítics d'altres institucions, investigadors o conferenciants que vulguin desplaçar-se. Per tant, dos bicicletes per més de 130 persones.

Noticias relacionadas

Una noticia com aquesta forma part de la política dels gestos per demostrar que l'executiu té com a prioritat el medi ambient però el resultat, per mi, és l'absurditat. El primer que imagino és la pèrdua de temps que comportarà administrar el règim i control d'us d'aquestes dues bicicletes davant tants usuaris potencials. Si realment es vol sensibilitzar, cal invertir en una xifra molt superior de bicicletes per poder conformar un parc elèctric que generi impacte i consciencia d'us. I en tot cas, estendre-ho a més punts de l'Illa com si parléssim d'un bicing elèctric.

Presumim des de l'any 1993 de Reserva de la Biosfera però tenim un historial que gairebé ens faria mereixedors de perdre el títol. Ara mateix, haver comprat dues bicicletes elèctriques ho considero més una despesa que una inversió, sincerament.