TW

Concretament, 114 dies han passat d'ençà de les eleccions generals. Temps de passar balanç? Per part del govern en funcions? Per part dels que tenen l'encomana de formar un govern que respongui a la voluntat heterogènia de les urnes?

No és al meu ànim expressar aquí quin govern em descontentaria menys. Ara bé, sí que voldria, com a votant i com a ciutadana, manifestar el desencís que em provoca el fet, després de tant de temps, de que les persones que aspiren a dirigir aquest país no hagin sabut trobar una fórmula que garanteixi la voluntat que la ciutadania va manifestar el 20 de desembre passat. Perquè és indubtable que s'ha trencat el bipartidisme i aquest fet confegeix un nou escenari amb el qual, ni uns ni altres, no han sabut lidiar (de moment). Una nova convocatòria electoral no sembla que hagi de modificar gaire la situació, si no és per l'augment de l'abstenció que les enquestes preveuen (cosa gens desitjable en una democràcia que aspiri a ser madura). Mentrestant, el partit que ocupa el govern en funcions es veu immers en múltiples casos de corrupció, sense que això els passi excessiva factura davant la inoperància en les negociacions de les diferents forces (?) polítiques.

Noticias relacionadas

I em demano si, pensant en les persones exclusivament, resultaria tan difícil arribar a punts de trobada vers el que els pot facilitar més la vida... No deu ser aquest l'objectiu?

El temps s'escurça. La perspectiva d'unes noves eleccions, que poden no desencallar la situació, es va configurant com a probable. Més de 100 dies, estèrils i decebedors…