TW

Caldria que féssim un examen dels principis i efectes, dels ideals i dels valors, perquè les darreres setmanes s'han mostrat intolerants. Sectarismes: Un exaltatislamista provoca una massacre gai a Orlando. Un atemptat contra la llibertat i els drets humans en el qual van morir 50 persones i més de 50 van resultar ferits.

Jo Cox, la política assassinada que ha trasbalsat la campanya del referèndum sobre la permanència britànica a la UE. La Policia va arrestar un home de 52 anys, identificat com el presumpte autor de l'agressió, mentre la premsa apuntava la possibilitat de que fos un militant d'extrema dreta impulsat per qualque trastorn.

Més avall, a França, un àlbum campal de continuats episodis de disturbis de seguidors anglesos i russos. No creiem que els importi el resultat de les seves seleccions a l'Eurocopa, les respectives conductes no tenen res a veure amb l'esport.

Noticias relacionadas

La darrera, més aprop, la del ministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz. S'han donat a conèixer gravacions, directrius de conspiracions policials contra polítics catalans amb la pretensió de remoure fems, trobar proves en contra dels independentistes. Una estesa de funcions.

Són conductes emergents, amb o sense sang, que consideren que el món, el seu món, és el cert i veritable. En l'àmbit quotidià i proper, també s'observen. Són una minoria que repugna per la seva grandesa, supèrbia i orgull.

Obstinar-se en l'error, només escau a persones fanàtiques.