TW

Fa uns dies, un conductor atropellava a Maó un ciclista de 69 anys, a la Via Ronda, i posteriorment es donava a la fuga. Ser testimoni o causar un accident, en general, sol provocar dues reaccions: pànic o solidaritat. La primera és variable, depèn de la personalitat de cadascú. La segona, aquell impuls d'auxiliar a una persona que acaba de sofrir una accident, és una obligació que no té res a veure amb la nostra manera de ser. Fugir és un fet més habitual del què ens pensem. Testimonien por, però la realitat amaga causes majors. Són infraccions que calia amagar, com l'alcohol, les drogues, vehicles que no han passat la inspecció tècnica o que no disposen de la corresponent assegurança obligatòria. Les estadístiques de Balears expliquen que es van escapar un total de 629 persones, pels 4.140 accidents registrats.

Noticias relacionadas

Què costa donar-se a la fuga? A ca nostra, és massa barat. Si només deixa danys materials, es considerarà una infracció administrativa i la multa rondarà els 200 euros, sols 100 si s'abona anticipadament. Tot i que correspondrà al jutge avaluar els fets i qüestionar el delicte específic d'omissió, la denegació d'auxili costa de demostrar i –en nombroses ocasions- els plecs legals no es resolen amb les penes esperades.

A Menorca, també es produeixen aquestes accions poc humanitzades. Quina notícia tan trista. Si temptes el succés o passes per davant, has de parar-te, et necessitem. Els fugitius són injustificables.