TW

Amic, la fortuna dels valors m'ha recordat a l'actriu i escriptora Emma Cohen, que morí fa pocs dies. Era una dona amb empenta, progressista. Sostenia la frase «m'estic preparant per ser més pobre», en referència a les retallades del 2011. Participava en la defensa de tot allò que perjudiqués a la classe obrera. S'enllaçava amb la gent, es manifestava i compartia les penúries.

La X Legislatura, en la que el PP va obtenir majoria absoluta, es va caracteritzar per la crisi econòmica, la que després es convertiria en social, institucional i política. Quins anys! Del rescat europeu de la banca espanyola, de l'atur, del PIB, de la reforma laboral, de la tisora en sanitat i en educació, dels desnonaments, de les taxes judicials, de la corrupció política o –entre molts més- la reforma de la llei de l'avortament. Però no aniré per aquest camí de clàssics i tòpics.

Noticias relacionadas

Tan sols volia dir-te que jo no m'abstindré en segona votació per afavorir un Govern com l'anterior, per l'Emma Cohen i per tants i tants esquerrans, obrers d'ideals. El PP està negociant sostres de despesa i pressupostos amb d'altres formacions. Animem-los a transformar els mateixos 179 vots que va aconseguir per la Mesa del Parlament. Qui té la responsabilitat de governar-nos, haurà de suar l'acord.

Crec del tot necessari que hi hagi un Govern que marqui les línies mestres, però no vull dirigents que ignorin els marges ideològics. Per açò, fent parangó, jo no m'abstindré.