TW

Mirau si ho és d'extraordinari el món. Mentre a Menorca un cangur moria a la carretera (no a la 'general') en un trist accident, a la Xina el senyor Rajoy declarava que no en sabia res del nomenament del seu exministre Soria com a director executiu del Banc Mundial, en representació d'Espanya. Sí, el senyor José Manuel Soria és aquell ministre –del senyor Rajoy- que va haver de dimitir quan es va posar en evidència que havia mentit sobre la seva relació amb els papers de Panamà.

Dues notícies d'aquest calat ben bé mereixen una enquesta d'urgència per saber com han afectat a la població. Així és que l'hem feta, i hem de reconèixer que els resultats més tost mos han desorientat. Sabíem que la gent està cada vegada més interessada per la política, però mai no hauríem pensat que hi estigués tant.

Per fer l'enquesta hem triat una mostra de 200 persones, i la primera sorpresa ha estat comprovar que la cara de pòquer del senyor Rajoy en relació al nomenament del seu exministre, bonibé tots l'ha trobada la mar de normal. «Aquest homo, quan en fa una de grossa, sempre diu que no en sap res», ha respost la majoria d'enquestats. Així és que, el 99 per cent, s'han manifestat més sorpresos per la mort accidental del cangur. I a part d'açò, n'hi ha uns quants que han volgut dir la seva sobre aquest desgraciat accident. Ara ho comprovaran.

– Potser el cangur havia xumat massa –mos ha respost un bon nombre d'entrevistats, amb cara de ser d'aquells que, a les enquestes, se solen posar en l'apartat dels que «no saben o no contesten».

– La culpa ha estat dels polítics –n'hi ha set o vuit que han declarat amb convenciment-. I sobretot del Consell, perquè diu no a tot, i també als cangurs –ha afegit un que pretenia convertir el seu bouer en un hotel de 300 habitacions.

– Segur que l'accident devia succeir a la carretera general. Com que no la volen desdoblar... –ha dit un taxista, mal informat, que sol fer aquesta carretera a 120 km per hora per poder agafar més viatges, tant si va plena com no.

– Aquest cangur devia tornar des Pla. Perquè és sabut que els cangurs són bons boxejadors i que allà cada vespre s'hi reparteixen cledes – ha respost un homo que hi viu aprop-. Tothom ho sap, però ningú no ho vol resoldre d'una vegada per totes –ha dit encara.
– Haurà estat un català, qui l'ha envestit –han afirmat un parell d'enquestats mentre posaven cara d'oi-. Perquè, com tothom sap, ells sempre tenen la culpa de tot –han afegit convençuts i satisfets.

Noticias relacionadas

– Si convertissin d'una vegada tots els llocs en hotels d'encant, amb golf i zoològic incorporats, aquestes desgràcies no succeirien –ha respost un que, a part de tenir uns quants llocs abandonats, en deu saber molt d'aquestes coses.

– Aquestes desgràcies no s'acabaran fins que venguin turistes de qualitat i no en deixem entrar cap que arribi amb motxilla –ha declarat un que encara no s'ha entemut que tothom té el mateix dret a viatjar.

– Açò és que fugia perquè no podia pagar l'ecotaxa –ha respost un altre amb cara de pou de ciència però que anava bastant despistat.

– I el GOB, eh, que no ha dit res el GOB? Clar que no, perquè ells només rallen quan poden fer política –ha dit molt maleit un entrevistat. Després hem sabut que representa el sector elèctric que no fa res per evitar que els milans reials morin electrocutats.
Únicament dos dels enquestats han triat, com a notícia més inquietant, la de les declaracions del senyor Rajoy sobre el nomenament del seu exministre Soria.

– I aquest és aquell que fa dos dies rallava de regeneració política i de bon govern? -ha respost un alumne de quart d'ESO que, mesquinet, havia aguantat tot el debat d'investidura per un treball escolar que té pendent.

– Vatuadell, i açò succeeix només dos dies després del debat d'investidura. La cara de pupoa que ara hauria de posar en Sánchez si hagués ajudat en Rajoy a ser president! –ha respost un que passava per allà.

Nota: escrit abans que es conegués l'incendi d'Addaia.