TW

Un vídeo del candidat republicà a la Casa Blanca, Donald Trump, s'ha convertit a menys d'un mes de les eleccions, en un dels majors escàndols de la campanya presidencial als Estats Units. Trump, narra en una conversa privada com abusa de les dones des de la seva posició de poder: «Les començo a besar, és com un imant, no puc ni esperar... I quan ets una celebritat et deixen fer el que vulguis, el que et vingui de gust...»..

Noticias relacionadas

Al mateix temps, un cas territorialment més proper. Quatre dies després de presumir d'haver fet història a l'empatar en un camp de llegenda com el Bernabeu, Sergi Enrich es va fer viral, i no precisament per les seves dots futbolístiques, sinó per un vídeo sexual amb el seu company Antoni Luna i una noia, un cas que ja es troba als jutjats. Perles dialèctiques efervescents, com «la denuncia, me la suda».

Aquests fets, formen part dels tres objectius que caldria esborrar en la lluita contra la violència masclista. El primer i el més important, eradicar els abusos i les agressions. El segon, protegir les víctimes de forma efectiva. I el tercer, sensibilitzar i combatre la intolerància social. En aquest darrer bloc s'hi troba la qüestió, el menyspreu que com ara protagonitzen persones de renom públic o de suposat talent. Un apartat en el que també hi posarem els qui fan acudits, presumeixen, reenvien, difonen... unes marques ètiques poc igualitàries. Estimats, tota la setmana amb la brometa del trio, cruix.