TW

El fiscal Pedro Horrach, en les conclusions del cas Citur, demana per a l'exbatlle de Ciutadella Llorenç Brondo, per a l'exregidor de turisme Gabriel Cardona i l'extinent de batlle Avel·lí Casasnovas 15 anys de presó i 36 d'inhabilitació per fer feina o ocupar un càrrec públic. Els imputa un rosari de males criances: prevaricació, malbaratament de caudals públics, falsedat documental, frau a l'Administració i infidelitat en la custòdia de documents. A Santiago Saura, l'exsecretari de l'ajuntament, li proposa 15 anys de garjola. Així com també 11 per a Sara Ester Allés, tècnica d'administració general; Soledad Navarro, tècnica de turisme, i José María de Simon Chueca, assessor jurídic. Per a l'auxiliar administrativa Maria Teresa Bagur, el fiscal en demana 4, i als dos empresaris Javier Liy i Juan Manuel Mercadal 9 i 6 respectivament. La llista d' imputats és llarga. Igualment es recomana privació de llibertat per Daniel Aguiló, Antònia Gener i Antònia Salord. Els malfactors, a més d'aquesta pena a contemplar parets i a veure el cel des d'un finestró, i si són condemnats en ferm, hauran d'indemnitzar a l'ajuntament amb una suma total de 522.773 euros.

El fiscal ben segur demana càstigs que es troben ajustats a Dret, no els inventa; per açò en cap cas vull que s'interpretin aquestes reflexions com una posada en qüestió de la seva feina. No, el meu pensament va més enllà. Em qüestiono les ideologies i l'estat de valors imperant pel qual hem arribat a trobar com el més natural del món que sigui possible que molts s'omplin la boca parlant de l'estima i de la indivisibilitat de la pàtria espanyola o de l'amor que senten per Ciutadella, enaltint la seva bandera o la de sant Joan, mentre al mateix temps roben totes les pàtries hagudes i per haver, xuclant-les fins el moll de l'os; que sigui possible així mateix que l' únic interès que tenen molts per accedir a un càrrec electe, pegant cops de colze o clavant punyals si és necessari dins els partits polítics, sigui pels seus sous i per fer-se rics i no per ajudar i contribuir a la comunitat; que tampoc ningú posi en discussió la condemna de penes de presó per malifetes com les esmentades més amunt quan no serveixen de res, ni pel qui ha delinquit ni per redreçar l'actual hegemonia que té el dobler, implantada des de tots els costats per la maquinària del consum i que només indueix a la permanent frustració i a la delinqüència... Massa hipocresia, impossible de fermar, de tanta que n'hi ha, amb grillons a presons.

Noticias relacionadas

Estan imputats tots els excàrrecs i personal de la Sala esmentats per nombrosos delictes, però, per a mi, la pitjor malifeta que van cometre no està tipificada, que és la d'abandonament, la deixadesa de funcions a la que van sotmetre l'administració municipal. El saqueig que va patir l'Ajuntament de Ciutadella és la xocolatada del lloro en comparació al mal fet a la institució en concepte de descrèdit, pèrdua d'estar al dia en termes tècnics i de prestacions a la que la van sotmetre. En mans d'aquell equip del PP, la Sala va perdre moltes pistonades i va quedar ferida per anys, tot perquè la prioritat passava pels seus interessos, els interessos de la butxaca.

Però no, a Llorenç Brondo i a tots les pillastres de la Sala, no els tancaria al centre penitenciari de Sant Lluís ni a enlloc sinó que els obligaria primer a que públicament, davant de tots, demanessin perdó a Ciutadella pel que van fer i en segon lloc a retornar amb escreix el que van robar, amb diner però també fent dies de feina a la comunitat, sigui cuidant els espais públics de les nombroses urbanitzacions de ponent que estan deixades de la mà de Déu o bé prestant ajudes a gent major, malalts o fillets.

Per què presó?