TW

Ciutadella té algunes coses que són motiu d'admiració: l'estimació per la cultura pròpia (i no només per les festes); l'empenta comercial i empresarial; i un saber viure, que fa la vida més agradable. Pateix però d'una espècie de maledicció que afecta la seva administració municipal. Costa molt que l'Ajuntament funcioni i molts de temes històrics es van envellint sense solució. El Teatre des Born, Can Saura, la dessaladora, l'observatori astronòmic, la nova escola de música;l'ampliació del polígon industrial. Per altra banda, al PTI hi havia instal·lacions d'àmbit insular que mai s'han duit a terme: l'escorxador, l'auditori i la pista voltadora. Si no hagués estat per la rissaga, avui segurament no hi hauria port exterior.

Acabar amb la maledicció és cosa dels partits polítics. I la cosa no pinta bé. Mentre l'actual equip de govern demostra poca iniciativa, el PP es vol renovar sense baratar gaire, i el PSOE està més perdut que en Pedro Sánchez.

Noticias relacionadas

Amb tot això es donen situacions increïbles, com la dels terrenys de la voltadora, del Camí Vell. Albert Torres, quan va guanyar l'europeu junior el setembre del 2008, encara la reclamava. Segurament haguera estat una escola per nous valors ciclistes. Tenia sentit. Però, com molts projectes, ha quedat oblidat fins al punt que ningú ja no el reclama. Ara l'Ajuntament haurà de pagar 5,5 milions d'euros per uns terrenys que no tenen cap ús i que no necessita. És també increïble que fa uns vuit anys no estès clar si els terrenys eren rústecs o urbans (el Consell va dictaminar que eren rústecs). Són zona verda pública i és cert que l'Ajuntament està obligat a adquirir-los, com va fer amb Es Pinaret o el Canal Salat, i com té altres pendents (el Canals dels Horts).

Seria bé hora que en tost de fer créixer les empastes es pogués donar solucions, a poc a poc, una per una.