TW

A la inauguració del nou Centre Bit hi vaig trobar més polítics que empresaris. Malgrat tot, em va semblar interessant mantenir conversa amb dos de cada per poder copsar l'opinió dels uns i dels altres per saber què s'estava coent.

Només d'entrar per la porta vam saludar-nos amb un càrrec públic que confessava una sinceritat poc habitual avui en dia. «He vingut a donar suport però encara no entenc què s'hi fa al Centre Bit, no t'ho sabria explicar».

Noticias relacionadas

Al cap d'una estona em creuava unes paraules amb un altre representant polític que només per la cara que feia donava la sensació d'estar davant la festa de graduació d'un fill. «Soc conscient que la gent de certa edat potser no ho tingui clar però si mantens contacte amb les noves generacions, sobretot les més joves, no tenen cap dubte. Les coses van per aquí». Com ell mateix afirmava, només calia repassar les empreses que fa quinze anys ocupaven els primers llocs de la llista Forbes per adonar-se que havien estat substituïdes per les tecnològiques. I m'afegia: «Veurem més canvis. Si tens una autoescola o fas de traductor, ja pots començar a vendre't el negoci!».

Les converses de la banda empresarial van ser també de suport. «He vingut expressament a donar recolzament perquè el Centre Bit ens ajudarà a tots a ser més competitius. A més, no resulta habitual veure que Menorca rebi inversions d'aquestes característiques. Tot es queda a Palma». Finalment, un empresari jubilat em sentenciava a cau d'orella: «Ara cal que això creixi perquè es pugui parlar no d'un Centre Bit sinó d'un Parc Bit al polígon d'Alaior. Això encara seria millor notícia per tothom».