TW

Els quotidians creiem que economia i cohesió són dues cares de la mateixa moneda, assentades en una estora política on la igualtat és fonamental. Però és necessària la prevalença de l'acció i decisió política per sobre del sistema econòmic, per defensar el millor possible els pilars de l'estat de Benestar. En l'actualitat, els serveis públics i les infraestructures depenen d'un Règim Especial Balear amb beneficis fiscals que compensin els costos de la insularitat, una nova organització del finançament més justa, que ens aporti de manera més equitativa.

Per açò, el Govern Balear ha iniciat la campanya «volem rebre el que toca», des d'on permet que les associacions, partits polítics i societat civil mostrin el seu suport al projecte del nou REIB i que en facin les seves aportacions. Es tracta d'obrir portes als suggeriments de la societat, diu la consellera Catalina Cladera.

Noticias relacionadas

Al nou enllaç podem trobar-hi els estudis de la UIB sobre la particularitat de les illes, el document de treball, un anàlisi de les propostes i un resum de les activitats de la plataforma del sistema de finançament.

És un fet que tenim un sector públic esquifit amb dotacions de serveis que es troben, en general, per davall de les mitjanes estatals. En la nòmina de nous objectius apareix com imprescindible reclamar a l'Estat la consideració de caire específic per compensar la doble i triple insularitat. Cal adherir-s'hi. Prou excuses, perquè ens toca a tots.