TW

Les proves de conducció autònoma que s'estan portant a terme als Estats Units, han tingut el primer ensurt greu aquesta setmana amb l'atropellament mortal d'una persona. El vehicle, o potser millor hauríem de dir l'ordinador, no va frenar quan creuava una dona fora del pas de zebra.

Noticias relacionadas

Segons les primeres investigacions, tot apunta a que la culpa no la va tenir el vehicle autònom i que hagués succeït exactament el mateix si el volant hi hagués hagut qualcú amb carnet. No és que les tingui totes en pensar que d'aquí pocs anys ja no caldrà manar cotxe perquè ho estarà fent un xofer virtual, però a vegades penso que amb la tecnologia volem resoldre coses que son causes perdudes per la humanitat. Creuar pel pas de zebra, posar l'intermitent o anar a la velocitat que marca el tram acostuma a ser dels incompliments més flagrants amb el que un es troba quan circula per aquests mons de Déu.

D'alguna manera, estem esperant que el futur corregeixi o ens solucioni coses que l'ésser humà no ha estat mai disposat a fer des de temps incerts. De la mateixa manera que no ens podíem imaginar que dos brètols anirien a embrutar monuments talaiòtics amb no sé quin objectiu. Per molt que vulguem somiar amb un món perfecte, les bretolades seguiran existint i dubto que a través de la intel·ligència artificial acabem reeducant la humanitat a seguir les normes de convivència que ens vam decidir imposar per poder viure millor.