TW

Per tothom és sabut que lo que necessitàvem a Ciutadella des de feia anys i panys era... un rocòdrom. Sense dubte, es tracta d'una demanda històrica de sa població des ponent de Menorca que ara, conhortada, es fon amb elogis cap es Consistori municipal per sa seua brillant ocurrència que només mos costarà an es ciutadellencs, de moment, 40.000 euros. Perquè ja es sap que amb lo públic, es comença amb un pressupost i acaba costant el triple. S'equip de govern de s'Ajuntament de Ciutadella, il·luminat per s'estrella de s'auba que guia –cap a Ítaca–, a n'aquests pactes de regrés, ha posat es dit dins sa llaga una vegada més detectant una necessitat imperiosa pes poble de Ciutadella.

Per aquells pobres ignorants que com jo no en teníem «ni flowers» de lo que era un rocòdrom, mos referim a una paret gegant de formigó, amb bonys i enfonys –quasi tants com es des carrers de Ciutadella que, evidentment, no és prioritari esfaltar–, on un s'hi pot fermar per practicar així es deport de s'escalada.

Ses ments privilegiades qui mos governen no s'ho van haver de pensar dues vegades a s'hora de decidir un des deports majoritaris i de gran demanda social a sa nostra illa. Clar, s'escalada. Un deport que, an es ciutadellencs, mos ve de molt antic i en es que s'han forjat alpinistes campeons nacionals i internacionals, donades ses característiques muntanyoses des nostro terme municipal. Ciutadella, un poble clarament de muntanya i escalada.

Noticias relacionadas

S'excusa de sa participació ciutadana i ses subvencions són sa nova corrupció disfrassada d'iniciativa pública. Fa uns anys sa moda era construir rotondes faraòniques o de disseny que costaven un ull de sa cara a s'erari públic per lucrar s'empresa constructora de torn. Com diuen en castellà, «reinventarse o morir». Ara, s'equip de govern es rentarà ses mans i eludirà qualsevol responsabilitat amb s'excusa d'un més que sospitós «procés participatiu» d'aquests qui estan tant de moda. Procés en es qui participen quatre jans i un boi i que ha de servir per justificar qualque despilfarrada de doblers públics o per dur envant una acció que s'equip de govern no vol executar directament fent creure que ha estat fruit d'una iniciativa popular, com mos han volgut fer creure, per exemple, amb s'aferrada de Ca l'Avi. On tenien clar de feia mesos que seria un «centre cívic», que ve a esser lo mateix que res, passant-se per s'arc de triumf altres propostes interessantíssimes com un Museu de Sant Joan o un Museu de Personatges Històrics Menorquins, per finalment decidir lo que ja sabien que farien. Açò sí, diguent que ha estat sa voluntat des poble.

Concretament, sa paret de bonys va obtenir 364 vots, que com explica es regidor d'UPCM, Joan Triay, en es seu Facebook, no serveixen ni per triar a un regidor des 21 que formen sa corporació –i sinó que ho demanin an es Pi que amb 423 vots va quedar sense representació a ses darreres municipals–, però en canvi, sí que valen per malgastar 40.000€ de ses arques públiques.

Sa qüestió es que, amb s'excusa de sa participació ciutadana, s'Ajuntament de Ciutadella s'ha fus 40.000 euros en un rocòdrom mentres gemega, açò sí, de falta de recursos. Està clar que arranjar places i carrers des casc antic que semblen des Rally Dakar, crear nous aparcaments a Ciutadella, mantenir es camps municipals de futbol sense haver de recórrer a finançament extern amb interessos o executar propostes aprovades en ple però aturades per falta de pressupost no són prioritats.

En vista que es governants de cada vegada es renten més ses mans, i que sa nova política l'ha de marcar es poble directament, propòs un procés participatiu perquè s'equip de govern tengui s'honor d'estrenar es rocòdrom. Es procés consistirà en enviar-los a filar a sa part més alta de dita construcció on hi hauran de fer una bona temporada. Pes bé de s'interès general de Ciutadella, convendria que fos fins passat es maig de l'any qui ve. Açò es decidirà en un altre taller ciutadà. Aixiques, almanco, es rocòdrom de dalt la Sala haurà valgut la pena.