TW

Sí, la meva ciutat, sí que està bruta. Jo no dic que l'empresa de neteja no faci bé la seva feina, tot i que sempre hi ha qualque treballador d'aquells que estiren la nostra mirada, la culpa la té l'ésser humà.

Ciutadella ha aprovat una nova ordenança de neteja i gestió de residus. Molt criticada pels sicaris digitals, però aconseguida per unanimitat. Fixa l'obligació de reciclar, i encareix les sancions.

Noticias relacionadas

A l'estiu incrementem visitants, gaudim més dels espais públics i l'incivisme d'unes quantes persones fa que els carrers i les places no estiguin en les condicions que ens agradarien. Diàriament es deixen estris que no pertanyen pròpiament als contenidors. Cada dia, trob excrements fins a uns límits intolerables. Cada matinada, veig qualque conegut que es salta la norma de l'horari, i diposita la borsa de fems orgànic.

Dediquem grans esforços materials i econòmics en la neteja, en posar serveis gratuïts de recollida de mobles i poda, en papereres, en contenidors, en punts verds d'atenció diària, a Maó informadors?, però totes aquestes accions sempre seran insuficients si cadascú de nosaltres no prenem consciencia.

Hagués anat bé que els vuit alcaldes menorquins fessin un front comú. Conformant una ordenança igualitària, a mida de la reserva de la biosfera. Potser així, també els policies locals -tots a una- s'atrevirien a sancionar. I amb la suma de les dues anteriors, podríem entendre que el civisme ens ajuda a viure millor.