TW

Si us preocupa la restricció circulatòria de vehicles privats cap a Favàritx que proposa el Govern balear pel mes vinent o us sembla poc intel·ligent la solució que s'ha escollit per l'accés a la platja de Macarella amb autobús i tiquet previ, hauríeu de celebrar que només sigui això i adonar-vos que aquestes mesures no són res comparat amb el que està passant, per exemple, a llocs com Venècia on recentment s'ha instal·lat uns control d'accés com els de qualsevol parc temàtic, per regular el flux de visitants.

Noticias relacionadas

Unes barreres instal·lades per l´únic accés terrestre que té la ciutat dels canals i que no deixen passar ningú més a no ser que estigui sortint algú altre si la cosa està massa atapeïda. Son mètodes de control turístic que ja s'havien testejat anteriorment, coincidint amb la celebració d'actes multitudinaris com el famós carnaval, i que no volen res més que evitar el col·lapse.

La mesura ha aixecat polseguera entre els seus habitants, que no volen que allò sigui un Disneylandia a la italiana ni molt menys, una ciutat on no es pugui fer res més que el turista. A Menorca no crec que toqui emprar la paraula massificació pel que vivim a juliol i agost, però està clar que quan tothom es posa d'acord per anar a gaudir al mateix lloc, no podem deixar que imperi la llei de la selva. Per cert, aquesta setmana he vist la foto promocional de l'estand de Menorca a la fira Expovacaciones de Bilbao, tornem a ensenyar una platja. Què no estàvem d'acord que som alguna cosa més?