TW

Tenc tendència a muntar històries, en l'àmbit personal, i amb les entitats amb les quals col·labor. Organitzar una jornada multicultural, una xerrada en un col·legi, trobar un patrocinador, armar una festa benèfica, presentar un conferenciant o moderar un col·loqui.

M'agrada embolicar-les d'un paper que sigui especial i diferent. No sé si és una virtut o un defecte, però aquestes accions m'han propiciat un regal importantíssim, conèixer un munt d'ànimes generoses.

Noticias relacionadas

Aquesta setmana, amb l'únic motiu de facilitar un ambient càlid per conformar un petit reportatge, he conegut el lloc d'Alcaidusset i a la persona que hi ha al front, en Joan Pons. Rall d'una explotació agrària familiar, destinada principalment a l'elaboració del típic formatge de Maó i la sobrassada. En Joan ens va deixar la seva finca, harmònica amb l'entorn, on la degustació propiciava la interacció entre l'altruisme i la felicitat.

Un estudi de Philippe Tobler, del Departament d'Economia de la Universitat de Zurich, assegura que les persones que afavoreixen el benestar dels qui els envolten són més feliços que aquelles que només es centren en el seu propi progrés. La conducta que avui s'anomena warm glow, que s'investiga certes àrees cerebrals que produeixen aquest sentiment.

A les terres d'Alcaidusset vaig recuperar aquest atribut. Una persona generosa que no té cap objectiu més que col·laborar i respondre una senzilla petició. Açò és «brillantor càlida».