TW

Els miratges són il·lusions òptiques que provoca la refracció de la llum en la superfície de separació de dues capes d’aire a diferent temperatura. Ho explica així el diccionari. Aquests fenòmens òptics que apareixen en dies de molta calor, consisteixen a veure els objectes llunyans com si fossin un llac imaginari o com si l’objecte tingués un mirall.

Noticias relacionadas

El diccionari també parla d’il·lusió seductora, que em sembla molt més poètic. A Balears fa temps que tenim una il·lusió seductora que se’ns apareix a l’horitzó. En dies de molta calor però també quan glaça, tant si bufa la tramuntana com el mestral. M’estic referint al REIB. La darrera vegada que va aparèixer va ser no fa massa, al mes de novembre, quan la presidenta Armengol i el president Sánchez van fer-lo visible de nou a Madrid amb un anunci que parlava d’aprovació imminent. El miratge portava associat desgravacions fiscals per les empreses, situar les illes a la mitja de les inversions territorialitzades i descomptes tant al transport aeri com marítim. El més màgic d’aquest miratge és que ja estava molt avançat en temps l’anterior ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro quan es va produir el canvi de Govern.

Oh, gloriós Sant Antoni! De tot cor us demanem que dels enganys del dimoni, sempre lliures ens vegem. I al Cel amb Nostre Senyor puguem, tots, fer-vos costat. Ja que sou nostre advocat, en tota llei de dolor, siau nostre protector, gloriós Sant Antoni Abat.