TW
0

He de reconèixer que cada vegada que escolt l'anunci que es restringiran els cotxes en els centres històrics em pos de bon humor. Ningú dubte que el fet que circulin manco vehicles pel centre és bo pel medi ambient i per la salut dels ciutadans, i alhora dona més vida al centre i al seu teixit comercial. I malgrat que és una cosa que està més que demostrat que és positiva, les passes que s'està fent són molt lentes. Aquest dijous en un mateix dia es van fer dos anuncis en aquest sentit, a Palma i a Maó. El primer em cau enfora, i m'afecta poc i sempre en qualitat de vianant. El segon és més proper, malgrat estar a 45 minuts en cotxe de casa.

L'Ajuntament de Maó ha estat valent en tirar pel dret, i aprofitar el final de les obres del carrer de Ses Moreres per anunciar el canvi. Dic valent, perquè el debat està obert i les crítiques no seran poques.

Supós que el batle ho sap, però si no li recordo. En aquests casos sempre passa el mateix. Primer els polítics els costa prendre la decisió. Quan ho fan surten les crítiques de l'oposició perquè «no és el millor moment» i dels comerciants: «Açò serà la ruïna». Després s'aplica el canvi i tothom content. L'oposició si governa no ho torna enrere, els comerciants reconeixen que ha estat bona idea, els ciutadans han guanyat espai i els residents del centre, una millor qualitat de vida. Exemples hi ha arreu d'Europa i també a Menorca. El més recent a Maó mateix amb mig carrer de Ses Moreres o fa més anys a Ciutadella amb mitja plaça des Pins.

A Ponent, fa anys que es xerra de convertir en zona de vianants part de la plaça des Born. En almanco les darreres quatre eleccions municipals pràcticament tots els partits ho duen en el seu programa. Malgrat tot, mai s'ha plantejat seriosament. Sembla que en aquest mandat alguna cosa es vol fer, però l'equip de govern s'ha limitat a començar a analitzar-ho, per obrir un procés de participació ciutadana, i bla bla, ves a saber quan es farà. S'ha de ser més valent, i seguir les passes de Maó i Palma, i no demorà més un Born per als vianants. La gent ho agrairà.