TW

Dimecres van trobar una menor de 14 anys assassinada a Alcalà la Real, Jaén, i el noi de 22 detingut s’ha confessat com l’autor del crim. La setmana passada, una altra jove de 17 anys morta, apareguda en un traster de Totana (Múrcia). El detingut, la seva parella, ha dit «he sigut jo».

Dades de vergonya: quatre dones mortes a Espanya el 2022.

Ja n’hi ha prou. Prou de normes i lleis que fan figa. Les polítiques aplicades fins al moment no han fet descendir el nombre de víctimes. Ens fa falta endurir-les. Cal desplegar la màxima col·laboració i la coordinació de tots els organismes implicats. Afegir-hi més campanyes de sensibilització i prevenció. I a títol quotidià, que deixem de contemplar-ho i sol·licitem més accions.

Noticias relacionadas

Al mateix temps, no havien passat ni 24 hores des que Vox passés d’1 a 13 procuradors a les Corts, i el seu candidat a la Presidència de la Junta de Castella i Lleó, Juan García-Gallardo, ja havia comparegut en els mitjans de comunicació enviant un missatge clar: Si el PP vol governar amb ells, la Llei de Memòria Història i Democràtica, i la de Violència de Gènere, desapareixeran.

Certament, les dues van néixer per l’esquerra, però fins i tot la majoria absoluta d’en Mariano Rajoy les va mantenir.

La violència masclista és la major vulneració dels drets humans perquè les dones puguin assolir la plena ciutadania, autonomia i llibertat. Cap partit que en faci una passa enrere hauria de formar part de cap govern.