TW

La corresponsal a Moscou Pilar Bonet explicava l’altre dia a «El País» que Putin ha anat repetint en diverses ocasions que «el russos han patit més que ningú» com una justificació per actuar agressivament i imposar així una Gran Rússia, temuda i respectada per la resta del món. Com adverteix el psiquiatra Pablo Malo a «Los peligros de la moralidad», la autovictimització pot ser un mecanisme d’agressió contra els qui, suposadament et converteixen en víctima.

Desgraciadament, és gairebé segur que Putin guanyarà la guerra a Ucraïna, però molt probablement serà una victòria pírrica perquè la població russa no en traurà profit sinó tot el contrari.

Noticias relacionadas

Un grup de 200 científics russos ha signat un manifest dient que l’atac contra un país veí els convertirà en uns pàries. Esportistes, artistes i empresaris russos estan sent cancel·lats a tot l’Occident. La majoria no en tenen cap culpa de les dèries del seu tsar, però la resta del món necessita emprar mesures de pressió per oposar-se a la guerra criminal i injusta.

Per més botó vermell que tingui a les seves mans, Putin no podrà dominar al planeta i sota el seu control dictatorial els russos, tant si són partidaris seus com si no ho són, s’estan enfonsant en un forat negre. Amb el pretext paranoic del patiment històric, Putin porta dolor i mort als ucraïnesos i també als seus innocents compatriotes.