TW

Ja ho va veure venir en es seu dia s’exvicepresident des Govern d’Espanya, Pablo Iglesias, en veure que PP, Cs i Vox sumaven majoria en es parlament d’Andalusia: ¡Alarma antifascista! Quina pena que ell, que mos va dir que mai se n’aniria des seu piset de Vallecas, ara ja és Marquès de Galapagar amb sa seua modesta pensió d’exvicepresident de 5.316,42€ mensuals que rebrà durant un any, dos mesos i devuit dies.

Sa qüestió és que sa perillosíssima extrema dreta segueix fent de ses seues a Espanya. I açò només acaba de començar. Si la setmana passada rallàvem des pacte entre PP i Vox a Castella i Lleó, avui veim com aquestes dues formacions se tornen a posar d’acord a sa Comunitat de Madrid. Isabel Díaz Ayuso i Rocío Monasterio acaben d’acordar sa reducció des nombre de diputats de 136 a 91 a s’Assemblea de Madrid. Serà possible? Açò és austeritat i optimització des recursos públics. És a dir, lliberalisme. Com s’atreveixen?!

PP i Vox han registrat de manera conjunta sa modificació de sa Llei de s’Estatut d’Autonomia de sa Comunitat de Madrid que permetria aquesta reducció. Sa portaveu de Vox, Rocío Monasterio, insta an es partits d’esquerres a votar a favor ja que en aquests moments de dificultat han de ser responsables i estar as costat des ciutadans: «Cuando las familias, los autónomos y las empresas se aprietan el cinturón, los políticos también tienen que hacerlo».

Noticias relacionadas

Sí senyor, estimats lectors. Aquestes dues perilloses representants de s’extrema dreta masclista i heteropatriarcal -que siguin dones i una d’elles sa presidenta de sa Comunitat Autònoma més important d’Espanya no val, ja que si són de dretes seran tatxades de masclistes igualment- llevaran fins a quaranta-cinc diputats en es parlament madrileny. ¡Quaranta-cinc! Açò suposarà un estalvi de 2,5 millons d’euros anuals que se deixaran d’extreure de ses butxaques des ciutadans per posar-los dins ses butxaques des polítics.

Es neofeixisme està desbocat i pactant sense complexos. ¿Què serà lo pròxim?¿Davallar encara més ets imposts a sa ciutadania? Idò sí. Finalment Vox negociarà sa Ley de Defensa de la Autonomía Financiera de Madrid amb sa que n’Ayuso pretén blindar ses rebaixes fiscals as ciutadans madrilenys. ¡Que Déu mos agafi confessats!

Sort que s’esquerra, que tant lluita per sa classe mitja i treballadora, segur que votarà en contra d’aquesta proposta tan perillosa de s’extrema dreta i mos salvarà de més reduccions fiscals i altres idees malignes d’aquesta gent de dretes obsessionada amb respectar sa llibertat i es doblers que es ciutadans s’han guanyat amb es seu propi esforç.