TW

Divendres es compliran dos mesos des que els nous radars a la Via de Ronda i les càmeres que vigilen l’accés al centre de Maó han començat a denunciar els conductors per sancionar-los. L’Ajuntament, impulsor de la mesura, no ha ofert encara cap dada sobre les multes que s’han posat ni la recaptació obtinguda. No sabem si han estat moltes, poques o cap.

La transparència d’un govern no es mesura amb el nombre de notes de premsa que penja a la seva web, sinó amb la resposta que dona a les preguntes que li fan els mitjans de comunicació o l’oposició.

Noticias relacionadas

L’Ajutament de Maó, a qui s’han de reconèixer avanços importants per exemple en la millora de carrers, ha tropissat en canvi en la gestió de la mobilitat urbana. El primer exemple és el sentit únic de circulació al port fins a l’Estació Marítima, que per tercer estiu consecutiu seguirà amb la solució provisional adoptada després de la sublevació dels empresaris.

L’altra mesura estrella, la restricció de l’accés a Ses Moreres, pot convertir-se en una sagnia de multes per als turistes en cotxe de lloguer, ja que els senyals que indiquen la prohibició són minúsculs i amb un text impossible de llegir mentre s’està al volant -no diguem ja de nit- i l’Esplanada es converteix en una ratera per als despistats que ja no tenen marxa enrere. Costa d’entendre que no s’hagi acompanyat la mesura d’una reordenació del trànsit per donar una sortida als vehicles que arriben fins allà.

També pot ser ben sucosa la recaptació del radar que limita a 30 km/h la velocitat a la Via de Ronda al seu pas pel Poliesportiu. No hi havia altres mesures per protegir un pas de vianants que no impliquin multar a qui circula de forma segura dins el límit general de 50 km/h d’aquesta via? I si troben que no, almanco destinin la recaptació d’aquest radar a millorar la il·luminació de la resta de passos que tenen a les fosques a tota la ciutat.