TW

S’equip de govern de s’Ajuntament de Ciutadella format per PSM, PSOE i Podemos ha decidit vetar a Salvem Sant Joan a sa Junta Municipal de ses Festes. Tota una mostra de consens i tolerància per part des consistori presidit per Joana Gomila.

Salvem Sant Joan és una entitat sense ànim de lucre que suma més de 120 socis entre santjoaners i cavallers de sa qualcada units per un mateix objectiu: combatre sa massificació que amenaça es futur de Sant Joan i preservar sa festa. Actualment, és s’associació més nombrosa de Ciutadella relacionada amb ses Festes de Sant Joan, però es veu que açò no basta per s’alcaldessa i per s’equip de govern de Ciutadella. No tenen dret a formar part de sa Junta Municipal de Sant Joan. Altres associacions sí, però Salvem Sant Joan no.

¿Quin sentit té una Junta Municipal de Sant Joan que exclou a una entitat creada per pagesos i ciutadellencs preocupats pes futur de Sant Joan? ¿Per què vol vetar Joana Gomila i s’equip de Govern sa presència de Salvem Sant Joan a sa Junta Municipal? ¿Tenen res o cap intenció que ocultar referent a ses festes? ¿Què han d’amagar que no poden comptar amb una associació sense ànim de lucre que neix amb s’objectiu de preservar Sant Joan de sa massificació que amenaça es futur de sa festa?

Comet un greu error s’alcaldessa de Ciutadella, Joana Gomila, prohibint sa presència d’una entitat que replega més de 120 santjoaners de tota índole preocupats pes futur de sa festa; molts d’ells cavallers i històrics de sa qualcada. ¿En què queda ara sa Junta Municipal de Sant Joan si tots es ciutadellencs relacionats i implicats amb ses festes no tenim es mateix dret a tenir veu i vot en ella? ¿Per què uns ciutadellencs sí que hi poden ser a sa Junta Municipal de Sant Joan i uns altres no?

Noticias relacionadas

2 Una de ses excuses barates que ha dat sa regidora de festes, Gràcia Mercadal, és que dins sa Junta ja hi ha es Voluntaris de Sant Joan, una entitat «similar» segons ella. Però la senyora Mercadal obvia dos petits detalls: que Salvem Sant Joan està impulsat per gent des poble però també per cavallers de sa qualcada -més implicats que ells amb sa festa, ningú-, i que no existeix cap altre associació amb s’objectiu fundacional concret de Salvem Sant Joan: combatre sa massificació i reduir-la significativament per recuperar es Sant Joan de sempre i preservar sa festa.

No s’entén es veto de s’alcaldessa i s’equip de Govern, quan van assistir a sa seua presentació en es Casino 17 de Gener i fins i tot s’alcaldessa es va quedar una estona més en finalitzar s’acte rallant amistosament amb es membres de s’entitat, per moltes declaracions contradictòries posteriors que fes en premsa. En aquest acte, s’alcaldessa de Ciutadella no només va felicitar a Salvem Sant Joan per sa creació de s’entitat, sinó que va posar «s’Ajuntament a sa seua disposició» i va animar a Salvem Sant Joan «a presentar una esmena per formar part de sa Junta Municipal de Sant Joan». Paraules de s’alcaldessa que es temps ha demostrat que no eren certes ni sinceres. Un fet que dol i entristeix a molts de ciutadellencs que mos pensàvem que na Joana, ideologies a part, tenia un caràcter més obert, tolerant i democràtic. Queda clar que no és així.

També queda clar que aquest rebuig a una entitat sense ànim de lucre que neix per lluitar contra sa massificació demostra que s’actual Ajuntament i ses Administracions Públiques no tenen cap intenció de defensar Sant Joan davant sa massificació que amenaça es seu futur, i que faran per frenar-la exactament lo mateix que han fet tots aquests darrers anys: absolutament res. O mirar cap a una altra banda i dir «que es botellón ha arribat per quedar». Bensenes, és d’agrair que s’equip de govern s’hagi llevat sa careta des diàleg i es consens, paraules que ells mateixos han buidat de significat amb ses seues pròpies accions. S’umplen sa boca rallant de consens, però a s’hora de sa veritat censuren a una entitat com Salvem Sant Joan senzillament perquè no la poden controlar i perquè els posa en un compromís massa gros per ells: es d’haver de fer qualque cosa, encara que sigui de cara a sa galeria, per controlar sa massificació.

S’alcaldessa de Ciutadella podrà vetar a Salvem Sant Joan, però no podrà censurar sa veu de milers de ciutadellencs que exigeixen a s’Ajuntament que faci cosa d’una punyetera vegada per frenar sa massificació que desvirtua i amenaça ses nostres estimades Festes de Sant Joan. Ciutadella ja no aguanta més.