TW

La festa de Sant Joan serà com abans del virus. Açò vol dir que la qualcada mos tornarà a fer sentir l’emoció de la identitat compartida i també vol dir que la massificació d’abans de la pandèmia mos tornarà a fer veure la festa que perdem.

Tothom sap que un dels factors principals de la massificació és l’arribada de milers d’estudiants mallorquins, que celebren el final de curs amb una 'juerga' a Ciutadella. Aquesta és la seva tradició festiva, en competència amb la celebració dels ciutadellencs. És clar que hi ha molts mallorquins que valoren la tradició i estimen la festa, però el problema és la gran concentració d’estudiants que no saben separar la vivència festiva d’anar ben torrats, agafar un bon gat, una ceba de categoria, un mèrvol que a la força ha de fer història i sobretot s’ha de poder repetir l’any que ve. Les agències de viatge ja han anunciat que el ritme de reserves és com el 2019. És a dir, no hi ha cap dubte que tornarem a viure el desembarcament i els efectes de la massificació que amenaça la festa de Sant Joan.

Noticias relacionadas

Curiosament, el Govern disposa d’una eina, el decret sobre el turisme de borratxera, aprovat el febrer de 2020, que es va fer pensant en els estrangers que vomiten a la Platja de Palma, a Magaluf i a West End a Sant Antoni d’Eivissa, que contempla multes, la més petita de 1.000 euros, que prohibeix les barres lliures i les excursions alcohòliques. I què és si no la sortida de barcos d’Alcúdia plens a vessar de jovenets que aspiren a convertir-se en jovebruts durant la festa més autèntica de la Mediterrània?

Quantes sancions s’han posat els anys passats a aquests practicants de la gatera santjoanenca? Cap. I quantes accions ha duit a terme el Govern per fer complir també a Menorca el decret contra el turisme d’excessos? Cap. Açò sí, l’Ajuntament recomana que els moments de concentracions de gent, que són tots, mos hem de posar mascareta.

Haurem de baratar la lletra de la cançó i treure el ‘no’. Així podríem dir que «no en volem cap que estigui ben gat».