TW
0

Per viure les festes de Sant Joan «com toca», és a dir, de «pe a pa» i en primera persona, t’has de deixar caure per Ciutadella uns dies abans. Així convida Baleària.com, i les reserves indiquen que Mallorca desembarcarà amb xifres similars a les d’abans de la pandèmia.    La majoria, un 80 per cent, són joves estudiants que solen estar-se tres dies i dues nits, i s’allotgen a les cales més properes.   

Fa uns dies, uns amics de Barcelona em van dir el mateix. Pel que sembla, els seus fills també estan preparant el viatge de final de curs a les festes, a través d’una agència que ofereix un viatge organitzat per a venir a passar els dies centrals. El que era habitual, partir a Mallorca, vol canviar d’horitzó.

Noticias relacionadas

No hi ha dubte, Sant Joan fa ganes, però aquests tipus d’ofertes són un còctel que massifica la celebració, i que en nombroses ocasions provoca molèsties i desmesura. Un fet que perjudica la resta de turistes i residents.

El 2020 el Govern Balear va publicar el Decret d’Excessos per acabar amb el turisme de gatera de Mallorca, i va tancar els negocis dels epicentres de Punta Balena, Magaluf i l’Arenal. Què valents! «No són la imatge que volem donar ni el sector que volem tenir», va dir el conseller Negueruela. I va atacar conductes instaurades d’anys.

Salvant les distàncies de l’exemple, em serveix per dir que Ciutadella podria aprofitar el moment post pandèmia per regular una ordenança que no permetés cap descontrol i llibertinatge.