TW

El desplegament que ha fet TVE per retransmetre avui la gala dels Premios Max des de Maó dona idea de la magnitud del tinglat que té muntat l’SGAE al voltant d’aquesta celebració. Es comencen a entendre així els 200.000 euros de subvenció pública que es gastaran perquè un 1,5 per cent dels espectadors que tenguin encesa la televisió aquesta nit -l’audiència estimada de La 2- vegin sobre l’escenari alguns artistes de les Illes Balears i coneguin de refiló que allò s’està emetent des de Menorca.

Fa un any, la Fundació Foment del Turisme es va gastar 54.175 euros perquè un capítol de Masterchef es rodés al Llatzeret. Aquell programa va ser vist per 2,1 milions d’espectadors amb una quota de pantalla del 20,2 per cent. Xifres esplèndides si ho comparam amb la repercussió que s’espera per a la festa privada d’aquesta nit.

Noticias relacionadas

En arribar la primera informació de la celebració a Menorca dels Premios Max, el sentit comú em va dur a pensar que l’SGAE devia organitzar aquesta gala de forma itinerant per les comunitats autònomes com a forma de donar suport als artistes locals amb les ingents quantitats econòmiques que ingressa amb els drets d’autor. Anava equivocat. Tot surt dels nostres impostos: Govern, Consell, Ajuntament de Maó i Ministeri de Cultura.

Les associacions que representen el sector de les arts escèniques a les Illes s’han plantat davant el que consideren un malbaratament del sempre escàs pressupost cultural.

Als anys noranta van sorgir a la televisió les gales de l’estil «Murcia que hermosa eres» pagades religiosament pels dirigents regionals amb l’esperança de tenir un poc de protagonisme a escala nacional i atraure algun turista. Trenta anys més tard seguim amb el mateix plantejament ranci i passat de moda. O és que la Comunidad de Madrid ha de pagar cada vegada que TVE retransmet alguna cosa des de la capital?