user Joanet de s'Aranjassa | Hace más de 10 años

Feia molta falta una associacio com aquesta a ca nostra. Segur que sa majoria des poble vos fa costat, venga Foment!!!

user Tòful | Hace más de 10 años

Que seria d'aquest ¨personatge¨ J.J. Gomila sense es recolçament d'Editorial Menorca publicant-li totes ses bejanades que arriba a escriure? És una manera per vendre més diaris?

user Ciutadallenc | Hace más de 10 años

Quina gent mes il·luminada, son profetes, axiò hem de fer cada poble que estudii la seva llengua clar que si... Ric per no plorar... Penos... Com es diuen tantes tonteries i coses sensa sentit en una noticia... Si estudiam a ses aules es Balear, quin estandard seguiriem, es Mallorqui? I si estudiam es Menorqui es mahonesos tindrn que apendra Ciutadallenc i es ciutadallencs Mahones? Per no dir que tindriem que editar nous llibres i tots els que tenim ara quedarien obsolets... No trobo el sentit a res...

user A Cada cual | Hace más de 10 años

A jo m’imposen el castellà pràcticament cada dia. Per tant, i segons el teu comentari, són també feixistes?

user Joi | Hace más de 10 años

Un dels ponents, el Sr.Pons es soci del Circulo Balear ,s'altre , el cientific , matemàtic, farmacèutic, ingenier, cuiner, militar, historiador i moltes d'altres coses més, és un polític frustrat "Ciudadanos" . I mos volen fer creure que van a favor del Menorquí? , si són els impulsors del nou dialecte imposat anomenat Baleà !!! Un nou idioma on haurem de dir "puss" , nin, tassó... Un despropòsit !!!

user CIUTADELLA EXISTE | Hace más de 10 años

Enhorabuena, buen ejemplo a seguir

user Cada cual | Hace más de 10 años

Que cada cual hable y escriba en el idioma que quiera, si lo imponen es de fascistas. No a las lenguas subvencionadas ni a los chupópteros que viven del catalán. Que se independice Cataluña ya de una vez y nos deje en paz.

user Menorquina | Hace más de 10 años

Llegir en castellà, català estàndard o rondaies menorquines és cultura. Es gran problema és sa politització que hi ha. No tenc ganes de garnar ni cap es castellanisme ni cap es catalanisme. Senzillament som una menorquina a sa que, tinguent en compte sa nostra heretat lingüística, cultural, etc, etc, li agradaria poder veure que a sa meva petita li mostren paraules tals com: redó, més o manco, res més, qualque cosa, es/sa, draps, xicolati, penyal, etc, etc, en tost de: rodó, més o menys, algo més, alguna cosa, el/la, bolquers, xocolata, penyasegat, etc, etc. Es dirà que només són paraules però són ses nostres paraules i s´està ajudant a que desapareguin. No val en dir que ja es diuen a s´àmbit familiar i que així es mantenen vives. S´està ajudant a forçar sa màquina. Sa història menorquina es dóna de puntetes, hi ha només referències a certs moments molt manits de sa nostra història. Sense entrar en discordia amb llengos, cultures, crec que s´hauria de fomentar i urgentment s´estimació per tot lo menorquí. S´està disfressant tot. Si un reivindica es menorquinisme, semble que és anticatalà. Sa cultura catalana pot ser molt polida però sempre i quan no mos posin un peu en es coll per defensar tot lo que sigui menorquí. Fotre, es castellans són molt castellanistes i es catalans molt catalanistes. Quin problema hi ha en ser menorquinista? És ca meva i com a tal me l´estim.

user juan sanchez | Hace más de 10 años

Pues jo em consider promenorqui pero aquests no em representen, sempre escrivint en castellà en es diari i xerrant malament de lo català, quina mania al.lots! Supòs que es llibre de rondalles serà en castellà, perdó, español i un poc de menorquí mal escrit, vist es nivell cultural de "Foment", a més no tenen deret d'apropiar-se de sa paraula Foment, ni de sa menorquinitat. En canvi, sí crec que es podria fer un llibre sobre com escriure correctament es menorquí, i sí em pareix injust que no poguem escriurre com xerram, jo no vull escriure en català estandard, que destandard res, es barceloní, i barcelona m'agrada, i m'agrada have d'aprendre es català però es menorquí s'hauria de estimar i emprar més. Aquests Gomilistes de Goment cultural son anti independència des països catalans, son españolistas i anticatalans, nacionalistes españols, que estaria molt be si no fos per aquest odi visceral a tot lo independentment català.

user IC | Hace más de 10 años

No m’agrada criticar per criticar i per açò he entrat a Youtube per veure la presentació de Foment Incultural a l’ateneu de Maó. Bé, realment és preocupant. I sí, he perdut el meu temps. La majoria de ponents no saben xerrar en públic i es limiten a mal llegir els seus papers. Començant per un dels caps visibles de Foment Incultural a Menorca. No diré noms. Però criticar les formes suposadament no menorquines i emprar un en lloc i no en tost. Com quedam? Tot açò s’arranja estudiant i estimant la cultura en general, i no amb aquest folklorisme disfressat. Qui són aquests? No n’hi ha ni un de pes cultural. Estudiants? De periodisme? Il•luminats? I una ponent demana col•laboració als lingüistes que els vulguin afegir a la causa. És com si un jugador de futbol 7 regional demanés a Messi que jugués amb ells per defensar el futbol base. Cadascú te el seu lloc i la realitat li posa al seu lloc. Però no, aquests pretenen el món al revés. Bé, en resum. Que no. Sembla un acudit flac d’aquells d’en Jaimito que només fan riure als més petits. I resulta que el fillet que l’explica després es creu que ha estat molt graciós. Però no, mesquinet. Es riuen d’una altra cosa.