user Penozo | Hace más de 10 años

É como ci en la televición andaluza ce obrigara a hablá andalú pa que no ce euskalidice ar pueblo! Pensais que seria gracioso? Yo pienso que es penoso...

user Claudia | Hace más de 10 años

Us record que l'article salat és més antic que el literari. De fet, per Catalunya salaven, fins que el contacte amb el castellà els va fer canviar.De totes maneres, me sembla que un mitjà de comunicació públic ha d'emprar un registre formal que, segons la gramàtica catalana, inclou l'article literari. Personalment, no me sap cap greu ni que s'empri un, ni l'altre, els veig igual de legítims per l'ús que se'n fa al carrer. Emperò, segons les normes, no és adequat. És tan fàcil com extrapolar aquest cas a la resta de llengües.

user ciutadana | Hace más de 10 años

Aquests que els hi fa tanta "ilu" que ara xarrin en "salat" en el fons el que de veras els hi agradaria es que ho fessin tot en "español"... Que tanta tonteria de llengües autoctones, de variants i de xorrades...si estem a España a xerrar en castellà "por cojones".

user juan sanchez | Hace más de 10 años

Encara que s'empri s'article salat segueix sent català. jo vaig tenir mestres ara presuntament catalanistes i em deixaven escriure i expresar-me en salat.

user juan sanchez | Hace más de 10 años

menorquin viajero estoy totalmente de acuerdo contigo, aunque lo que ha de hacerse por parte de Catalònia es oficializar de mejor manera las distintas formas de catalán que hay. , que es lo que le da su riqueza y diversidad, que unos utilicen el salat para quitar fuerza al catalán es sobra sabido, pero aun asi veo legitimo su reconocimiento y uso público oficial, que para mi poco tiene que ver con nacionalismos, ni catalan ni español: menorquin. De todas formas usar el salat no divide el catalan, lo enriquece. Muchos defensores del salat votarian paisos catalans independents.

user Menorquín viajero | Hace más de 10 años

Aquest tipu de mesures no cerquen res més que emprobrir la llengua i així, poc a poc rebaixar-la de nivel i limitarla a ús domèstic i poca cosa més. Un català normalitzat fort i unificat seria una llengua que oficialment parlarien el 20-25% de la població espanyola, amb tota la força que això suposaria a l'hora de demanar més respecte i ús als estaments públics. En canvi, anar-la "partint" en valèncià, balear, LAPAO i aquestes bestieses s'aconssegueix que vagi perdent identitat. No entenc com una bona part de menorquins, mallorquins, eivissencs i valencians ho permeten i la resta no ens plantem en front dels politics castellasn neo-franquistes que ens estan fotent la identitat i de rebor la nostra cultura, tant la popular com la més intel·lectual. Som uns febles.

user article salat | Hace más de 10 años

i des que van començar a emprar l'article salat en el telenotícies, la televisió autonòmica va fer un bot qualitatiu tan gros que tota la resta de canals van desaparèixer. IB3 és molt flaca. I açò és el que volen, que ho sigui més encara per després poder-la tancar. El PP i els seus votants no teniu cervell. I molt mal cor.

user Tòful | Hace más de 10 años

Quina manera de politilitzar sa nostra llengua i es curiós que aquests que defensen aquesta decisió ho defensin precisament amb sa llengu "del imperio". Posats a fer canvis perque no ho fan també amb sa premsa escrita, es diaris.(periodicos para los que no me entienden)

user Joan | Hace más de 10 años

Cada redactor ya empleaba su modalidad propia, prácticamente lo ÚNICO que cambiaba era el uso del artículo literaria, una de las bases del catalán estándard. Para los que no lo sepan: una modalidad estándard, es un acuerdo al que llegan los científicos -filólogos, lingüistas,etc.- de una misma lengua para tener un mínimo de unidad y reglas en ella. Y es la que se tiene que usar en los medios de comunicación y en la enseñanza.

user València II | Hace más de 10 años

Seguirem exactament el mateix camí que han seguit a València: Fórmula 1, tele manipulada al 100%, aeroports sense avions (aquí quedarem tapats d'hotels i sense turistes). De la tele en treuran tot el que puguin fins que arribi un moment en què l'hagin de tancar. A jo m'és igual perquè ja fa temps que no la mir però el futur dels estudiants sí que em preocupa!!! Si no els aturam serem València II!!!