user Nick | Hace más de 10 años

Informar més, criticar menys. Als experts, podrieu explicar el que s'ha de fer davant una persona afectada per aquesta "colonia" o born. Entenc que la zoología es atractiva, i que hi hagi discussió sobre si es un born o colonia.Tractament: 1. Llevar els tentàcols que han quedat adherits a la pell. 2. Aplicar a la zona afectada vinagre i aigua salada. MAI AIGUA DOLÇA. 3. Anar a urgències.Aquesta noticia hauria de dir tot això, ademés, la gent no es experta en aquest tema i per aquest motiu, la gent que fa estona que l'ha vista no sap si es d'interés per a les autoritats. MÉS INFORMACIÓ.

user Roger | Hace más de 10 años

Aixo no es broma, i tampoc es un born, es una colonia vivent, amb mecanismes venenosos per defensa que navega per els oceans hi ha arribat a la nostra illa, amb aquesta noticia esteim advertits de que tenim un nou perill, tant com sigui per nadadors, pescadors, surfistes, tots. Algunes persones diuen que lan vist, pues heu tardat en avisar, o laguesiu agafada, tant de parlar, es que ja vos val ;) Hem fara gracia tambe si no hi ha prou doblers per pagar les barques que repleguen les plagues de borns i la contaminacio que ve de lestranger, riurem tots, jo principalment com a surfista, neopreno tot sany.

user | Hace más de 10 años

... Dejando de lado un momento su etimología, lo verdaderamente importante es que pica de c*jones, no es como los trocitos de gelatina rosados que llegaban medio muertos a las calas menorquinas cada verano cuando rolaba el viento... éstos son de los que llevan al hospital a los turistas que quieran amortizar sus vacaciones a toda costa, jugándose el tipo. Y eso es preocupante. Ofertamos sol y playa, y si ya no pueden bañarse en condiciones, cuidado..........

user turbulencies | Hace más de 10 años

No és sa primera vegada que s'en troben a Menorca....

user XIFÓN | Hace más de 10 años

Agradecido a todos los que han tomado conciencia del verdadero nombre de este bichito (BORNS) de esto se trataba.

user Bep | Hace más de 10 años

Popularment poden ser anomenades vorms (o borns), móques (de Catalunya del Nord a València, passant per Barcelona, principalment l'espècie Rhizostoma cuvierii) o grumers (Balears), malaigües (tortosí), barjaules (Catalunya Nord), clavells (Baix Vinalopó) i glesos (Cadaqués).[cal citació] Els organismes que tenen forma de medusa reben el nom de medusoides.

user Borpdusa | Hace más de 10 años

Borp, Born, Medusa o conjunt d'animals.. com li volgueu dir.. Està bé que sa gent sepi que s'el pot creuar per aquí i que sepi que pot fer molt mal.

user Biel | Hace más de 10 años

Idò, jo d'aquestes meduses ja vaig trovar-me fa mesos per sa zona de sa Fonera.

user Meduso | Hace más de 10 años

No creo que ese animal sea más peligroso que un político...

user Maonès | Hace más de 10 años

Referent as nom de s'animal (que no és un "medusa" com bé apunten aquí baix), dir que jo a Menorca sempre l'hi he sentit dir un "born", amb sa O oberta. Medusa és en català y castellà normatius, però a Menorca sempre l'hi han dit born, al manco a sa banda de Maó.