user cromapons | Hace más de 9 años

Segons la meva opinió, discrimar la violencia entre els de fora o els d'aqui es un greu error, no fa falta dir que violent, homicida o violador o pot ser qualsevol , sense tenir res que veure on hagi nascut, El problema es d'organització i amb unes declaracions molt valentes l'alcalde ho ha dit ben clar "hi ha excesos per part de tots, tant els de fora com els d'aqui i tenim un problema de massificació que haurem de resoldre"Arrivar al nivell de desfermar la xenofobia separan-mos entre els d'aqui i els de fora es un error infantil i molrt perillós.

user Andrea | Hace más de 9 años

Esas fiestas son el terreno ideal para los radicales violentos y para los abusadores sexuales. Aunque no la queramos ver es la realidad. Tengan mucho cuidado porque eso poco a poco va a más.

user anonima 1234 | Hace más de 9 años

Com a Mallorquina que soc us dic tots que aixo no es culpa dels turistes sino tambe del poble, per no posar ordre i deixar que aixo pasi. Ho se de bona ma perque visc al costat d'un lloc molt famos de festa anomenat Magaluf i per experiencia propia us dic q els turistes es desmadren perque deixem que fasin tot el que vulgui, no els hi posam limits i es clar aixo no pot ser perque poc a poc, la fama es la que es queda. Un lloc o nomes es de festa i prou, tot perque dependem si o si del turisme. Ens queixam molt pero despres no ens queixam dels doblers que ens deixen. Trob injust culpar sempre als que venen de fora... En segon lloc estic d'acord, les festes de San joan son uniques i cada vegada es deteriroren mes perque s'han convertit en uns dies per veure i veure. En comptes de gaudir dels cavalls i l'ambient que hi ha. En tercer lloc vull dir que aquest any hi he estat i puc dir que he vist com gent adulta d'alla s'emboracha amb els seus fill al davora, no solament som la gent de Mallorca o Catalunya, aixi dons no jutgeu. Nomes us queixeu en comptes de trobar solucions pero ixo.

user Joan Bagur | Hace más de 9 años

Hay que reconocer nuestros propios defectos, somos una sociedad que benera el consumo de alcohol y el machismo, somos el único pueblo de Menorca que no permite que las mujeres participen en las fiestas montando. Algunos lo llaman tradición.

user Gerard | Hace más de 9 años

Si que es un tema ben interessant i a la vegada trist, en tot cas pens que a cualsevol lloc on hi ha multitud,com capitals,Eivissa,ect el mes corrent es que passin coses d,aquests tipus,mes cuan s´hi mesclen alcohol i drogues. Així tenim temps per intentar trobar solucions, També es el que pagam per tenir una festa tan maravellosa,també esteticament.I hem pregunto si ses Festes fossin a principi de juliol, o din es mes d'agost potser hi hauría encara molt mes gent.

user Bep | Hace más de 9 años

El que si trob que és una proposta MOLT a tenir en compta és la de no deixar vendre begudes alcohòliques ni deixar passar gent amb begudes alcohòliques com a poc des d'una hora abans del començament dels jocs de Es Pla i/o també en altres actes i llocs que es considerin perillosos. Aquesta potestat sí la té l'Ajuntament modificant les ordenances de begudes alcohòliques a la via pública, etc. Poc o molt serviria per desvincular les Festes a la beguda alcohòlica que tots sabem que no duu res de bo.

user Alex | Hace más de 9 años

LLevo un rato de lectura de comentarios...y a cual mas disparatado..En primer lugar..no se puede prohibir la en trada a Menorca-Ciutadella a l turismo porque son fiestas...¿Os gustaría que os hicieran lo mismo cuando vais de vacaciones a otros lugares?. Segundo..El culpar al turismo de los desastres, accidentes, o que llueva...es muy gratuito..Los que tienen que dar el ejemplo, ELS CIUTADALLENCS, van tan borrachos y emporrados como los visitantes, sólo hay que ver ES PLA para verlo...y conozco a muchos que si no van borrachos y emporrados no salen de su casa y dicen que San Joan es para emborracharse. Tercero..Una solución fundamental en ES PLA, control por parte de las autoridades competentes, cerrando a modo de taquilla el acceso a gente bebida, drogada, menores de 16 años(como en Pamplona en San Fermines), gente con dificultad de movimiento, impedir que los bares del Pla puedan vender bebidads(cerrados) hasta que terminen los Juegos des Pla. Veríais como se quedaría, sin turismo desacerbado y sin Ciutadallecs que sólo disfrutan de las fiestas cuando van borrachos o drogados, ose...casi el 75% dels ciutadallencs que bajan a ES PLA. Las soluciones tienen que ser drásticas para problemas drásticos. Y ahora vais y me lo poneis todos en rojo...

user devallem de s´ennuvolat | Hace más de 9 años

Un Sant Joan un empleat de un negoci de estampació de camisetes i impremta en general de renom as polígon,em va dir que si volíem conseguir que deixasin de venir barcos a boldros,no anavem bé perque Ses Festes JA eren un GRAN NEGOCI pels comerciants i no ho consentiríen,que feien en tres díes sa caixa de s´any,i que els ciutadellencs només erem figuretes des montatge en que havíen convertit Sant Joan i que a foter-se tocaven:s´any venidor vaig agafar es primer avió que vaig trobar i fins ara.EM NEG A SER PART D´AQUEST JOC VOLONTARIAMENT.Els botiguers amb els polítics mos han pres ses Festes per prostituir-les i aquí hem arribat enguany.

user ciutadellenca emprenyada amb els polítics | Hace más de 9 años

"mando",som ciutadellenca de 52 anys i jo també son una de ses que se´n va de viatge fa més de deu anys amb el cor romput de veure el que passa amb Sant Joan I NINGÚ FA RES.VERGONYA COM A CIUTADELLENCS/QUES.Et don tota sa raó.

user Galifardeu | Hace más de 9 años

Esta llamada por tel. engañando a la poli., no me lo creo, ni que estuvieramos en Colombia etc.etc., lo de encerrona no creo que sea verdad., la benemerita y la policia nacional, no es lo mismo que la poli.local.disponen de medios, de comunicación, asi como de transporte(elicoptero), para no dejarse encerronar, no se puede permitir que unos maleantes toquen ni un solo pelo a la autoridad competente.a donde iremos a parar si permitimos estos atropellos, vale que a veces nos gustaria tocar la cara a algunos de ellos, por mal educados e impertinentes, pero de eso a machacarlos hay un abismo.