user SJ | Hace más de 9 años

+1 a "S'homo des be" i totalment d'acord amb es fet que es caixers senyors hagin de, com a mínim, haver nascut a Ciutadella, en tenim prou d’aquí per haver d'anar a cercar-los fora! I per quan es canvi de degà? Des de quan les reunions de la Junta de Caixers no són presidides pel degà? Si l’actual no pot seguir les obligacions que ser degà comporta que passi el testimoni al següent amb el cap ben alt.

user mes fets | Hace más de 9 años

no fa falta rectificar ses festes o es jocs des pla, tot el contrari es adecuar sa festa anes milers d.assistens que la disfruten mes que res possants millors proteccions per cada acte pero sobretot es des pla

user sant joan | Hace más de 9 años

per favor deixau de tocar es collons amb sant joan si no vus agrada no vingueu i punto es comentaris de alguns maoneses son patetics fa vergoñe pensa que sou de menorca prou ja ..............................

user blau | Hace más de 9 años

"No hay solución" y por qué hicistéis tanta publicidad de las fiestas de Sant Joan? A ver si pasará como con el dique, todo el día reclamando el dique y ahora resulta que los barcos hacen ruido. Pues en Mahón toda la vida han hecho ruido los barcos y nadie se ha quejado. No quisisteis el aeropuerto por miedo al ruido de los aviones y ahora os arrepentís..... Yo la verdad no os entiendo..... lo siento pero no os entiendo!!!!

user cabidu | Hace más de 9 años

PER DULSETE MAUNESE: PER JO POTS VENIR QUANT VULGUIS... ENCANTAT

user cabidu | Hace más de 9 años

en menorca estan las autenticas fiestas de sant joan de ciutadella de menorca. os guste o no y las fiestas de pueblo incluidas las fiesta de mahon. en ciutadella todo es autentico (no copiado) y si no os gusta os lo comeis con queso de "mahon"

user | Hace más de 9 años

Veniu dia 7 y 8 a mô i preneu nota de lo que es una festa!

user S'homo d'es be | Hace más de 9 años

Tots es qui demanen profunds canvis en sant Joan, com sa eliminació de sa junta, que sa dona pugui cualcar etç, crec que hi ha una cosa que no entenen.No es deixen per exemple, cualcar a ses dones perque tots es de ciutadella siguin machistes, inclus sa gran majoria de dones de ciutadella ho entenen i ho accepten perque forma part de sa festa en si.I que es sa festa en si?Sant Joan es una representació teatral de sa societat estamental existent as segles passats, on cada estament ( Noblesa, Pagesia , Clergat), esta representat a ses seves figures pertinents de sa cualcada. Es paper de sa dona - m'adona en aquell temps (afortunadament ha canviat) era es de ajudar as pages a casa, ell treballava sa terra i ella aclaria ses coses de casa, ses vestimentes, es arreglos etç..I com es pot veure a Sant Joan, no cualquen, pero "adornen" es cavalls i ajuden a vestir as caixers, fan sa renta des be (coses que sa gent que no esta dins sa festa, desconeix), en definitiva, entre tots feim de Sant Joan sa nostra tradició.I ja esta, prou de veure dimonis per tot, que si aço aixi, que si aço aixa.Es ve que a Mallorca fan batalles de moros i cristians, i d'es qui participan dubt que ni denfora sa majoria siguin moros ni cristians, ni es volguin matar entre ells? pero fan sa seua representació histórica.P.d: N'hi ha que confonen es malestar generat per ses moltissim millorables mesures de seguretat, amb s'essencia de sa festa. Molts d'es qui ho critiquen ni saben s'explicació de cada acte.Per exemple, S'homo d'es be representa Sant Joan Baptista i te un clar component religios. Jo ni d'enfora soc religiós ni cristia, pero respect sa figura de s'homo d'es be perque forma part de sa nostra festa i cultura, de fet m'encantaria ser-ho, seria tot un orgull.Pues lo mateix aplicat as resto de components de sa festa.

user un | Hace más de 9 años

jo no faria res de res, que pagin es señós . i per aser caixer seño, seria obligació. viure a ciutadella ja en tenim prou de gent de fora. tot es un purqueria.

user L.E. | Hace más de 9 años

Esto grupo de "nobles" deberia autodisolverse y dar paso a la Mujer en la fiesta.Son unos anacronicos señores Olivar, Olives, de Sintas.Pero eso no va a pasar, que Sant Joan es sagrada.Una pena, pues a nivel de calle lo que domina es el alcohol y cosas peores.