user Deu meu | Hace más de 9 años

És una guerra entre Madrid i Barcelona. Només que els madrilenys han agafat el nom d'Espanya i els barcelonins han agafat el nom de Catalunya i entre uns i altres ens han ficat a tots en aquesta guerra.

user Menorca que? | Hace más de 9 años

Una manifestació laboral o contra una llei és tractada estadísticament com d'una simple mostra. És a dir, no tots els que estan a favor del que defensa la manifestació acudeixen a ella, per no disposar de recursos per anar o per qualsevol altra qüestió.   No obstant això, en qüestions com aquesta, pràcticament tots els que es mostren a favor d'una ruptura van a les manifestacions, ja que les consideren com una cosa "vital" i una oportunitat històrica per als seus desitjos. Més encara quan estan subvencionats els transports i la presència en aquestes manifestacions.   És a dir, siguin 200.000 o un milió vuit-cents mil els que van anar a la "V" de Barcelona, són molts més els que no van acudir, simplement perquè NO VEUEN NECESSARI l'aïllacionisme que propoguna aquesta gent.   Aquesta és la "majoria silenciosa" que cal tenir molt en compte.   I més encara, dels de la "V", molts no defensen la independència, sinó "el dret a decidir", que encara que és una altra mamarratxada (la unitat nacional és competència de TOTA LA NACIÓ i no només a una part, perquè la nació és la titular i propietària de tota la seva geografia), no suposa que vulguin aïllar de la resta d'Espanya i la UE.   És a dir, votar si Catalunya s'aïlla és patrimoni de tots els espanyols. És com si els catalans decideixen votar un nou president del Govern perquè no els agrada el que ara està. I ho fan sense comptar amb la resta dels seus compatriotes.   Que hi ha catalans que no se senten espanyols? Bé, de tontainas manipulats està el món ple. Ull, i no és un insult, com vaig llegir en algun lloc, és una definició, ja que qui es deixa enganyar de manera tan barroera i no pensa per si mateix, és tonto. Ja sigui Guardiola, Pujol o qui sigui.   I això és una moguda dels d'ERC que han vist que des que estan en el "Gobern", Catalunya ha entrat en una costa avall financera de difícil solució. I com no volen que el poble s'adoni d'aquesta realitat, es llancen a gastar milions per intentar aïllar Catalunya de la resta d'Espanya i la UE.

user Francesc | Hace más de 9 años

1) si perd s'opció independentista i després hi torna a haver una majoria de gent que vol tornar a votar (perquè ses coses no han millorat, perquè el reino ha tornat a mentir, perquè pel que sigui sa gent no està conforme, o simplement perquè els dóna la gana), hi tenen TOT ES DRET DEL MÓN. No sé què s'ha cregut segons quina gent per decidir quantes vegades pot votar una gent el que vulgui. Si hi ha una majoria suficient que creu que hi ha un tema que s'ha de tractar, quina és sa millor manera d'acabar-ho decidint si no és votant??2) Sobre que no pot ser que hi hagi tanta gent de Menorca que hi doni suport o que si Menorca està plagada d'orgullosos espanyolistes que no voldran mai del món uní destí amb Barcelona si deixa Espanya: no us enganyeu els espanyolistes, que el reino té mecanismes de pressió, propaganda i criminalització que han provocat un silenci de moolts anys, i que fan creure també que sa majoria sempre és espanyolista i des seus. N'hi ha prou que escolteu ses veus oficialistes, que encara hi veuen "unos hilitosh" apostant per sa independència fins i tot allà on qualsevol observador objectiu hi veu una gentada. Bàsicament esteim acostumats a ser prudents a s'hora de valorar possibilitats censurades per s'estat perquè venim d'on venim i som on som.Però a mesura que anam superant sa por, sempre que hi ha hagut moments amb un poc de llibertat, a Menorca ha crescut es discurs catalanista de manera imparable. Només degut a una guerra i un esclafament militar per part d'una minoria poderosa i armada van aturar sa presa de consciència que hi havia durant sa segona república. Llavors no hi havia ningú que volgués formar part d'un estatut de mallorca i illots, i després des franquisme tothom ho veia normal. Però s'enginyeria social des terror es va apagant, i tal com s'independentisme ha passat d'un 13% a ser força decisiva (ja veurem si efectivament majoritària) en poc temps a Barcelona, també passarà aquí. Es tracta de veure possibilitats, treure's tabús i pors, i fer un pensament. Un pensament que cada dia fa més gent a Menorca. I, si no, temps al temps.

user Xoric76 | Hace más de 9 años

Barça y el espanyol a regional catalana, pasaporte para entrar en cualquier país europeo, crear una nueva moneda, estampida de capitales y empresas hacia Aragon, creo que la estáis cagando..... Arriba España!!

user Tibidabodefendidoporextremeños | Hace más de 9 años

A Santi. Te recuerdo que no todo fue así. Los catalanes mandaban a los presos, prostitutas y cuatro funcionarios para controlar esto. Era una Isla repudiada, tipo Santa Helena, donde estuvo Napoleón. No vengas ahora con arengas estudiantiles, propias de p.f. de universidad.

user Tibidabodefendidoporextremeños | Hace más de 9 años

A Libertad. Cataluña pertenece a España, y si hay votación, deben de votar todos los españoles.

user Va Gros | Hace más de 9 años

Una gentada segur que hi havia. Pero no puc entendre que aquet diari encara exigeri més ses cifres de assistència de lo que ho han fet els catalans, allà no hi havia 1.800.000 persones ni en broma. I tampoc hi ha qui se cregui lo des vots negatius i positius dels comentaris tant a favor com en contra, perque es 90% dels menorquins no és independentista, com es va demostrar s´altre dia a Mercadal, que si hi havia 20 menorquins fen sa "V" era tot.

user Tibadabodefendidoporextremeños | Hace más de 9 años

A Libertad. Perdona, pero Cataluña es España, y deben de votar todos los españoles.

user Llegeix-lo | Hace más de 9 años

http://wikiblues.net/node/119

user lliure | Hace más de 9 años

Libre, veig que llegeixes l'ABC...