user Filòloga ferrerienca | Hace más de 9 años

Per na 'ferrIERenca'. Totalment d'acord, manco en s'article salat d'IB3. A Menorca per a qualcunes paraules empram s'article salat i per qualcunes s'article literari: el cel, l'altar, la mar, l'any passat, l'infern, l'avi, el camp, el rei, la Terra, el bisbe, el dimoni, la dreta, la merda, l'ullet, la Mola, el Nord i moltes altres més. Totes aquestes paraules les empram amb s'article literari (el/la/els/les) sense donar-mos compte. Fins i tot s'àvia meva -de 8 llinatges menorquins- ho ha fet sempre. Però resulta que no és igual a ses quatre illes: a unes illes s'empra sàrticle salat amb unes paraules i a altres s'empra amb unes altres. Per exeple, a Eivissa diuen 'la Lluna' mentres que a Menorca deim 'sa Lluna'. Així que és normal que per fer un estàndar culte balear (es des informatius, a sa resta des programes d'IB3 no fa falta) s'empri s'article literari en general en tost de s'article salat i açò no vol dir que estiguin rallant català de Catalunya. Igual que un andalús que presenti es informatius des Canal Sur no diria mai 'er coshe' ni un català de sa ribera de l'Ebre que presenti uns informatius a TV3 no diria mai 'lo carrer'.

user Menorquina emprenyada | Hace más de 9 años

No hi ha dret, sa d'energia que mos fan gastar en tonteries com aquesta quan podriem ser molt més productives en mil altres temes! I a part ham d'aguantar totes ses burles, ironies i insults d'una part des menorquins. Açò crema al·lots, mos hauriem de cuidar un poc més entre totes, que després es polítics mos veuen dèbils i mos astillen!

user No hay color | Hace más de 9 años

No hay color entre Ib3 y TV3. Mientras en IB3 se pasean con un micro y una cámara filmando como las familias hacen una buena paella al sol en TV3 emiten buenos reportajes incluso premiados fuera de España. Aquí solamente sabemos copiar lo que hacen en otros sitios y, por cierto, especialmente mal. Ánimo que nos quedan 2 meses de aguantar estas imposiciones tal y como si todavía estuviera mandando paquito...

user ULISES GRANT | Hace más de 9 años

AQUI NO FAN CAP FALTA AQUEST CANALS SECTARIS. I JA DE PASSADA PODRÍAN LLEVAR TAMBÉ ES TV3-CAT.

user trmontana | Hace más de 9 años

Que cap govern ens imposi el que podem veure i el que no. Som ciutadans adults no anyells

user emma | Hace más de 9 años

el ppetetic no te vergonya volem canals en sa nostre llengua i cultura

user MENORQUIN 1 | Hace más de 9 años

Ni puñetero caso, en mi casa nunca se vieron.

user ferrierenca | Hace más de 9 años

Jo he firmat sa petició...vaig créixer mirant tv3 (i altres canals, clar!) però sobretot tv3 i xerr un menorquí impecable, per es fet de veure un canal en català sa gent no té perquè perdre s'accent menorquí. Fa anys que visc a Barcelona i els puc veure (3/24, canal 33, esport3...), a part de notícies constants, tens programes infantils, programes de tecnologia, documentals d'altres cultures i un llarg etcètera... Perquè sa gent de balears ha de perdre es dret a poder triar veure-los o no? És un tema 100% polític i fa molta ràbia... de tots es qui vam créixer vegent en Son Goku en sortir de s'escola, no crec que ningú hagi perdut ni una punteta d'accent menorquí, és molt trist, sa veritat. I ja lu que no entenc de cap de ses maneres, és que treguin aquests canals i per altra banda a ses notícies d'IB3 els facin xerrar en català! Com quedam?? Queda fatal escoltar un presentador mallorquí forçant s'article "la/el"... es final mus entenem tots; és una qüestió de llibertat d'elecció de veure lu que un vulgui a sa tele, però per lu menus, de poder triar...

user jaime | Hace más de 9 años

también podrían quitar TV3, lo que dicen no interesa a ningún menorquin,

user Paco Tur | Hace más de 9 años

IB3 es un despilfarro intolerable, por favor, que se gaste ese dinero en reforzar las instalaciones médicas que no están a la altura especialmente en Menorca. Tenemos un TAC tan antiguo que aparte de irradiar a los enfermos, es tan malo que la mitad de los diagnosicos que se hacen son erroneos. Con uno bueno que cuesto unos 2M de euros se salvarian muchas vidas gracias a los diagnósticos precoces y se irradiaría un 80% menos a los enfermos. Para ver la TV en catalán tenemos los canales catalanes que llevan muchos años haciendolo muy bien. No tiene sentido derrochar tanto dinero para ver cuatro programas locales malos y cuatro películas antiguas encima en castellano... Por favor, devolvednos los canales que teniamos y gastan el dinero en salvar vidas.