user Druida | Hace más de 8 años

On són els "santjoaners d'ensortilla" en el moment de ses avellanes a sa plaça de ses palmeres?, cap d'ells reclama la tradició de pares i mares passetjant tranquilament amb els seus fillets. On són els "santjoaners d'ensortilla" reclamant que la banda de música torni a fer el recorregut de sa plaça de ses palmeres fins es born es dissabte de San Joan? On són els "santjoaners d'ensortilla", reclamant que sa música torni de s'ajuntament fins es pla? Açò també són actes de San Joan, i no els hem perdut per culpa d'es forasters, sinó per noltros mateixos, es ciutadellencs ho sabem fer moltbé açò de donar ses culpes a n'es altres. Puc anar equivocat, però estic convençut de que sols persegueixen els 20 segons de glòria de sortir per sa tele, fotos o diaris penjat s'ensortilla, si ja ho se, és un orgull, jo també l'he penjada, però no veis que mos fuig de ses mans? que si no feim res, també desapareixeran els jocs? el poble és l'espectador i els actors són els cavallers no els "sanjoaners d'ensortilla". No vull que ningú es senti molest, no és la meua intgenció, tant sols és el que pens i me sap greu veura, que primer es penjar una ensortilla abans que la festa en conjunt de Sant Joan. Que tingueu tots unes bones festes.

user | Hace más de 8 años

... El espectáculo de los jocs d'es Pla se ve empañado por la pasión de coger la ensortilla, y también por el ánsia de llevarse trozos de carotes rotas cuando caen al suelo. Todo muy respetable,... hasta que deriva en peleas y malos modos. En ocasiones, muchos podemos sentir vergüenza ajena al ver que damos ese espectáculo. Pasión sí, mordiscos, empujones, gritos y malas miradas, mejor que no.

user pomadeixon | Hace más de 8 años

a ciutadellenc...gin amb llimonada amb GIN DE MAO...avam si aprenem d'una vegada..si som 300 que venim a un bar a fer una pomada i ens envien a sa farmacia...300 x 3 minim 900 euros que ja no faran..aixi de clar tho dic....visca ciutadella si....pero ses coses pel seu noM POMADA

user Alaido | Hace más de 8 años

Jo faria s,ensortilla de cartro i tantes com facin falta i aixi cada vegada una de nova i s,encarregat de posar-la que sigui un Guardia Civil !!!

user Benjamin - Pio | Hace más de 8 años

Que es caixer que l'agafi le dugui fins es final des Pla, me sembla be. Però si la feren i cau allà devall, l'hem de poder agafar com sempre. Fa mes de 20 anys que ( sense faltar mai) hi he estat, i ben devall s' ensortilla no hi passa res mai amb es cavalls ni es cavallers. Si per casualitat s'hi atraca algún "torrat", no s'adona conte i amb un moment ja esta cuatre fileres darrera. Demanau a qualsevol dls veterans que sempre esteim allà devall, i veureu com tots diran que es problema no es devall s'ensortilla.

user foraster | Hace más de 8 años

I caixeres per sant joan ,quant?Anau segles enrrera.

user A grandes males, grandes medidas | Hace más de 8 años

Sé que puede provocar el recelo de muchos ciudadelanos, pero me parece una medida adecuada.Una buena parte de la celebración de los Jocs des Pla se ve interrumpida siempre por el tema de la colocación de s'ensortilla. Son continuas las peleas entre jóvenes que la quieren coger, y luego por quien la coloca.Coger s'ensortilla no forma parte de la celebración des Jocs, el protagonismo debe ser de los caixers, no de la gente de a pie. A nostros nos toca contemplar y disfrutar.Bon Sant Joan!

user Ciutadellenc | Hace más de 8 años

Cajero señor... usted no hace falta q venga a ciudadela a desprestigiar las fiestas, puede quedarse en su casa ( uno mecnos),si quiere su "pomada" vayase a una farmacia a comprarla!! Aqui se vende y se toma gin con limonada!!!! Visca ciutadella , sant joan i visca es ciutadellencs!!!!@

user cajero señor | Hace más de 8 años

considerando el porcentaje de acierto de los ultimos años...pocas ensortillas se llevaran...o sea que nada de nada... y si dais sentido a vuestra vida colocando un trozo de hojalata colgado de un cordel..alla vosotros. y tantos años chuleando de que son las mejores fiestas del mundo....pues ale! apechugad ahora .no querias gente tomad dos tazas....ah y si pido una pomada y no me la vendeis..me voy al de la lado con todos mis amigos....asi de facil!

user Pedro Marques Torrent | Hace más de 8 años

Hola a todos. Creo que es una buena medida. Cuando el caixer haya cogido sa ensortilla no bajara el asta. Perfecto. Así quitaremos que 4 ENERGUMENOS que hay al fondo provoque el tropiezo del caballo, la caida del caixer y posibles heridos a terceros. Antiguamente se hacia asi. Cuando el caixer toque sa ansurtilla y la haga caer, el que la coja ya la pondra. Perfecto. Tenemos que avanzar, que estabamos atascados. La tradicion no debe de cambiar, solo pequeños aspectos que se han desmadrado. Quisiera decir que algunas criticas estan bien, siempre que sean para avanzar. Ya sabemos que cualquier cambio no gusta a todos el mundo. Vamos a ver y a colaborar todos para que este año vaya mejor que el anterior. Y cuando termine este año pulir los pequeños detalles que no han salido como debieran escuchando la opinion de todos con respecto.