user plugin | Hace más de 8 años

Això, a numerar ses pedres i grans d'arena amb un còdi de barres i fer un plànol de localització, o millor encara, instalar-lis un geolocalitzador GPS, amb tot una tropa de funcionaris que els controlin en estat i posició, no sigui que algú lis doni una cosa i els canvii de lloc. Quina ximplessa. De tant predicar ecochorrades n'hi ha que han perdut s'horemus.

user JJTP1 | Hace más de 8 años

En un año 750kg, en diez, 7500. Qué barbaridad!!. Si estuviera numerada cada piedra de la Isla, ésto no pasaría nunca más

user A sensat | Hace más de 8 años

Sensat: tal com diu xiprinant, es tracta de la quantitat total (al multiplicar-ho pel numero de turistes). Recordes aquell estudi, on deia que cada banyista de platja s'endur (encara que sigui involuntariament) 50gr d'arena cada vegada que va a sa platja?. Multiplica 50 gr. per es nimbre de persones que hi ha a les platjas cada dia. Quantes tonelades s'enduen ?. Basta que demanis a les empreses de lloguer de cotxos, sa quantitat d'arena que en treuen quan els hi tornen un cotxo llogat. A mes de a sa tovallola, sabates, estris (pualets, joguines....)

user Xiprinant | Hace más de 8 años

A Sensat: no és l’acte individual en si (que sempre és insignificant i inocu) sino la seva multiplicació per part d’una multitud de persones que segueixen una moda o instint d’emportar-se cosa d’allà on han estat, o bé de deixar la seva empremta per allà on han passat. Hi ha infinitat d’exemples d’actes que individualment són res, però que fets per cents, mils o inclús mils de milions de persones causen impactes locals, regionals o globals. A nivell local tenim la tonteria dels cadenats als ponts, els muntets de pedres a la costa, el deixar pintades o gravats a monuments, etc. A nivell global tenim l’us del petroli que ja ningú discuteix que és el protagonista del canvi climàtic i tothom cada dia n’empra.

user guiem | Hace más de 8 años

Cal tenir en compte que aquest material es recupera perquè hi ha un conveni entre Mestral i AENA. Tot el que marxa des dels vaixells no torna mai més.

user sensat | Hace más de 8 años

Me alucinan tanto el enfoque de la noticia como algunos comentarios, ¿confiscar piedrecitas y arena? ¿Es que se ha perdido el juicio? ¿En que cabeza se chorlito cabe de llevarse un mac de donde has estado de vacaciones sea un abominable crimen que acabará con la naturaleza del sitio? A fuerza de acallar a las personas sensatas y dejar hablar a tanto radical, todos acabaremos siéndolo.

user JAP | Hace más de 8 años

En Egipto esta totalmente prohibido incluso te pueden meter en la cárcel

user Xiprinant | Hace más de 8 años

Només faltava que es confirmés açò per concloure que cada turista s’endú un trosset de Menorca i només deixa alguns doblers i molts de residus. Lo primer no estic segur que quedi tot aquí, però lo segon sí, cap dubte. Gràcies per compixar-mos... dic, visitar-mos.

user poltru | Hace más de 8 años

A alguns mercats artesanals, com es des mercadal, ia paradetes q venen macs pintats...devant els ulls u teniu!

user Toni | Hace más de 8 años

Multazo y ley de proteccion del patrimonio inflexible !