user Guantanamera | Hace más de 8 años

Alguien ha dicho que todas las pintadas son execrables y yo le digo: Algunas más que otras. Por ejemplo, las hechas sobre señales de tráfico (las que tachan la h de Mahón por ejemplo) son delito aparte de execrables. Consulten el código penal.

user prepotents | Hace más de 8 años

TEnen el que es mereixen; el poeta? Carles Rebassa, que li agrada humilia a la clase treballadora els caracteritza perfectament. Son els que son per haber sigut sempre uns explotador i uns prepotents. Me foten oi; hi ha cal llei que m'obligui a adorar-los?

user Galifardeu | Hace más de 8 años

La incultura y el analfabetismo ancestral de mucha gente demuestra la envidia y la xenofobia que tienen contra los catalanes y el idioma catalan, es una pena, me digeron hace años que habia un dicho que decia EL CATALA SI NO TA LA FET, TA LAFARA, pero no es verdad. es una falacia

user kxta | Hace más de 8 años

@Taltavull: Te responc es teu comentari:En totes ses llengües existeix una varietat "estàndard" o "neutra", que en realitat no existeix col·loquialment, i que s'empra de manera formal a ses institucions, etc. per fer més senzilla sa comunicació entre territoris que parlen sa mateixa llengua (tots coneixem sa varietat estàndard des castellà). En es cas des català, aquest s'acosta més a sa varietat central, però si t'hi fixes, a Barcelona tampoc el xerren exactament: tenen es seus propis treis dialectals com per exemple dir "sét" o "sigut" en comptes d'"estat". Aquestes paraules, al igual que ses nostres "rallar", "moix" i s'article salat (que per cert també s'empra per l'Empordà i un parell de llocs més) són considerades dialectalismes, no barbarismes. M'estranya molt que ho hagis trobat com a barbarisme. Es barbarismes són paraules adoptades d'una altra llengua (generalment castellà, en es nostro cas), quan ja n'hi havia una de nostra. En general per ventura ses nostres generacions ja no les diuen, però si escoltes es padrins veuràs que, moltes vegades, empren paraules que ara mos semblen una catalanada (com "parlar" a Mallorca, que es joves no ho deim en detriment de "xerrar", però es padrins ho mantenen). Sobre que mos imposen es català... jo he viscut uns anys a Barcelona i els encanta que els xerri en mallorquí. De fet, al principi canviava qualque paraula perquè m'entenguéssin millor, però ara me demanen fins i tot que no ho faci. Mai m'han intentat imposar res (excepte algun imbècil però d'aquests n'hi ha per tot i no són majoria). Sobre es català que s'ensenya a ses escoles, jo crec que és important conèixer sa varietat estàndard, ja que a més d'un bon ventall de lèxic i vocabulari mos dóna eines per entendre-mos si mai anam a fora. També crec que és important (i que per ventura aquí fallen un poc) que a s'escola s'ensenyin ses particularitats dialectals des lèxic i sa gramàtica. No crec en una ensenyança en bàléâ (o com punyetes ho vulguin escriure) però sí que, dins s'assignatura de català, a més des català estàndard s'ensenyi es propi dialecte, I per es que vos pensau que tots es catalans xerren amb es seu dialecte estàndard, anau a Lleida i escoltau xerrar a sa gent. És tan diferent com lo nostro, de s'estàndard.Salut.

user catalanista | Hace más de 8 años

Jo com a català dic que les borrin també.

user Bing | Hace más de 8 años

I de ses pintades a favor des punyeterus països catalans no diuen res, o qué? Els catalans són especialistes en anar de víctimes per la vida.

user mireia | Hace más de 8 años

El que proliferen son el nombres, les bajanades i els actes de prepotència catalanista.

user Toni | Hace más de 8 años

Galdric: ¿sabe Vd. que hizo Felipe V cuando entró Cataluña; con el idioma catalán?. lo miso creo no sucede a los Menorquines, con nuestro idioma, respecto al Catalán. poco a poco se va difuminando en aras del NORAMALIZADO, O NO?. Si es Vd. menorquín y tiene nietos ó hijos XERRI CON ELLOS Y MEDITE

user Per a en cromapons | Hace más de 8 años

A Barcelona "t'obren ses portes" perquè mos veuen com a una "rara avis" i els hi fa gràcia que rallem en salat, encara que no t'entenguin. Però finalment o bé has de rallar-lis en barceloní o en castellà, ja que no no t'entenen ni una paraula.

user Son Picard | Hace más de 8 años

Aquest odi l'han sembrat es polítics catalans. Aquests són es seus fruïts. I que consti que no hi estic d'acord amb aquestes pintades, però estan aconseguint lo que volien, que sa gent els odiï cada vegada més per poder dir que Espanya no els estima. Quina pena que fan!!!!