user D'acord amb en Toni Pons | Hace más de 8 años

En efecte, no hi ha doblers per a la carrera professional però sí per a igualar els salaris dels treballadors de les empreses privades. No és la millor manera de cuidar els treballadors propis.

user Sí, Crític, però... | Hace más de 8 años

no valores el greuge comparatiu que suposa aconseguir de l'administracó el mateix tracte salarial sense haver de passar pels terrorífics filtres de les oposicions... i això s'ha de tenir en compte. Vas a una botiga i al client del teu costat li cobren la meitat del què et cobren a tu pel mateix producte... com et sents?Interessants la resta dels teus comentaris, sobretot quan dubtes de l'autonomia d'un centre concertat al qual és l'estat qui paga les nòmines. Jo pens el mateix. Aquí hi ha una contradicció.

user un passavolant | Hace más de 8 años

Tot es resumeix en una cosa. Si més doblers públics per a la concertada: trien els professors que els interessen i no sempre per les seves qualitats pedagògiques; moltes no tenen un ideari religiós aconfesional; trien els alumnes que els interessen, segons el seu estatus econòmic, no reben els mateixos nombres d'alumnes immigrants que a la pública. Ni evidentment tenen les ratios de les públiques. Repeteixo, més doblers per a la concertada====manco doblers per a la pública. Feu nombres.

user ¿Algún libro? | Hace más de 8 años

¿Alguien puede recomendarme algún libro que haya escrito un profesor de la concertada? Muchas gracias.

user escollonsplens | Hace más de 8 años

A Algendar: "que halla lista única para toda Baleares"... més bé deu ser "que haya lista única", no ho trobes? "Hallar" no és el mateix verb que "haber"... a veure si aprenem a escriure, que sembla mentida que siguis mestre!

user Toni Pons | Hace más de 8 años

Mira per on! com diuen a IB3, no hi ha doblers per que els funcionaris basics puguin optar a la carrera profesional, i si per els treballadors de les empreses privades que funcionen amb diners publics, però sense el control de l'administració publica.

user Crític | Hace más de 8 años

De fet, crec que com a empresa contractista, el centre concertat ha de tenir autonomia de gestió i de funcionament. Una automia que s'ha d'extendre al control del seu personal i a les pròpies condicions de contractació que imposa. Això vol dir, llibertat en el sistema de selecció de personal, però també de gestió de la plantilla. Ja sigui en temes d'horari (sempre d'acord amb els convenis col·lectius o sectorials vigents a l'EStat) o d'altres condicions (vacances, ideari de centre, etc),Sigui com sigui, crec que com en altres casos, tothom pot abordar el tema des de distintes perspectives. Però cal fer-ho sense acritud i intentant entendre la postura dels altres i després de valorar-les arribar a les nostres pròpies conclusions.I per acabar, només dir una cosa: realment perjudica a algú que s'igualin les condicions laborals d'uns i dels altres?. Deix la pregunta sobre la taula...

user Crític | Hace más de 8 años

És un tema delicat. I tothom té part de raó. 1. És evident que ningú de l'Administració no controla l'accés com a docent a les escoles concertades. 2. Vol dir això que siguin pitjors professors?. Evidentment, la resposta és no. Hi ha bons professors (i també de dolents i molt dolents) tant a la pública com a la privada. 3. Molts sindicats defensen, com a principi general d'aplicació, a igual feina, igual salari. I, en general, això seria extensible a les condicions laborals. 4. És just que s'apliquin les mateixes condicions laborals als treballadors públics i als treballadors de la concertada?. La resposta és complexa. Si es fa des d'un enfocament sindical, la resposat sembla que hauria de ser positiva. Ara bé, si entenem per concert educatiu, la relació que s'estableix entre l'Administració Pública i una entitat privada (sigui quin sigui l'ideari i la forma jurídica de gestió) per la prestació d'un servei a canvi d'una quantitat econòmica, no queda tan clar. Continua...

user | Hace más de 8 años

... una pregunta tonta. Si en la pública todos los profesores dan una enseñanza de calidad, y el único que da religión es un caso excepcional de "profesor" que ha sido nombrado a dedo, es controlado por la conferencia episcopal y es susceptible de ser despedido si, por ejemplo, vive en pecado en su vida privada... ¿qué ocurre en las escuelas concertadas que dependen de la iglesia? ¿está el ideario católico impregnado en todas y cada una de las asignaturas? ¿los profesores trabajan más porque dan lengua o matemáticas desde la óptica cristiana? ¿dan naturales asociadas con apologética? ¿tiene su carga de trabajo que ver con un temario condicionado por las directrices porgramáticas de la religión?

user Carme | Hace más de 8 años

No esteim parlant de professionalitat ni pedagogia o didàctica, sino de condicions laborals.