user Joan Miró Font | Hace más de 8 años

Jo, en tot cas, faig meua una afirmació des professor i historiador ciutadellenc Miquel Àngel Casasnovas Camps quan diu a sa seua Història de Balears que formam un país divers, però coherent

user Xec | Hace más de 8 años

Ah, i no importa fer cap "estudi" per saber que a Menorca no hi ha menorquins d'origen que se sentin res semblant a "balear".Sí que hi ha gent que, per institucionalisme, havent vingut a fer vida a Menorca, "proven de sentir-se" d'allò que se suposa que s'és allà on han anat, i com que ses teles els diuen que són balears, idò fan sa deferència de "sentir-se" balears.Un sociòleg hauria de demanar per estudiar aquestes coses, que sí són informació i ajuden a conèixer sa societat, i no inventar-se respostes a preguntes que no s'han fet.Ja he vist que un ha respost que l'important és que es menorquins no se senten gens des PPCC. Ja està, és sa reacció que cerca qui fa s'estudi. Què cerques, idò, contraposant ser des PPCC a allò que t'ho fa ser? Tothom que se sent des PPCC, se sent primer de tot menorquí, també ho podria estudiar un sociòleg seriós.

user Xec | Hace más de 8 años

Digues que vols demostrar, i jo et faré sa pregunta apropiada.I és que es començament de sa notícia és diàfan en aquest sentit: "Sentirse menorquín no es contradictorio con la identidad española", diu es sociòleg. Ja fa anys que va aquest estudi i sempre fan es mateixos "errors".Si mirant es gràfics i sa informació aportada per sa notícia ja veus que açò NO ES DEMANA, per molt que cerquis a s'estudi sencer veureu que no es valora en cap moment aquesta contraposició.Certament, aquest estudi (ni cap des que han fet fins ara) demana a menorquins si se senten més espanyols o més menorquins. O s í que ho demanen, però s'estimen més no publicar-ho a s'estudi.D'açò sí que en podem treure una conclusió clara: no volen que sapiguem si tenim més sentiment de pertinença a Menorca o a Espanya. Però en treuen conclusió igualment, així que volen dirigir s'opinió.Quan qualcú faci un estudi on es demani TOT, quedarà en ridícul qui ara extreu "conclusions" irreals.

user Kuanito | Hace más de 8 años

Cada uno que se sienta lo que quiera y que lo pueda manifestar pacificamente cuando le de la gana,lo vergonzoso es la ley mordaza que se han inventado estos de la derecha mas radical y mas rancia.

user Bep | Hace más de 8 años

Jo ho tenc bastant clar, Països Catalans a nivel lingüístsc per descomptat que si, a nivel polític ja són fiques dun altre paner. Per cert jo tan ahir dia 12 com dia primer de març no vaig celebrar RES ni vaig sentir cap sentiment especial.

user JAP | Hace más de 8 años

A mi si me preguntan de donde soy digo de Menorca

user josep | Hace más de 8 años

MenorquiFart, chapeau! Per el teu comentari l'as clavat

user menork | Hace más de 8 años

Joan Miró Font, jo crec que el sentiment menorquí es que a Mallorca (xerram de política, no de persones) no ens tenen cap respecte. Ens sentim abandonats igual que ens sentim abandonats per l'Estat Espanyol. Tenim un greu problema de transport. A Eivissa i a Mallorca no el teniu tan greu (es suficient agafar fer una recerca a partir de novembre i comparar les 3 illes... abismal). Molta culpa es dels polítics menorquins que ens "representen" (entre cometes perque per jo no ho fan), pero tambe es ver que sa sensació que tenim a Menorca es que a Mallorca els hi va be així i a més no volen passar (o els hi costa molt) cap competencia. Per això ens sentim tant poc balears com tant poc espanyol... I si has de triar un o l'altre suposo que contestes espanyol perque ho tenc a ser si o si.

user observador | Hace más de 8 años

¿Y la otra mitad?

user NO ESTIGUIS TAN FART | Hace más de 8 años

Menorquifart , de politics corruptes nhi ha prou a Menorca !! i de nobanquers perque no poden...