user indignado | Hace más de 7 años

para alvert.v lo siento muchisimo tu ignorancia . o en su caso mala fe en tu comentario. aqui en menorca si llegan a juntarse 20 competidores ya es un logro, y con tan solo 4 o 5 dias al año en competicion mas las restricciones de cupos y etcc de los reglamentos federativos el medio esta mas que a salvo, y no tanto asi como de profesionales que estan 365 dias delaño 24 horas extrayendo sin limite de cupos y capturando todas las tallas con su consecuente muerte, aunque despues se descarten los pezqueñines, que no veo que nombres nada de eso, endrias que lleer mas ya que la cultura es importante en esta nuestra sociedad

user Cranc | Hace más de 7 años

Accord arose de Estes tips cuando vayais a votar

user pescasub | Hace más de 7 años

Para greenpeace... Tu mateix ho has dit no s'ha de generalitzar Noltrus com tots tenim unes normes establertes un dia normal de pesca maxim poden ser 5kg de peix mes una peça major... Ja tenim normes establertes i a nes campionats igual, ja esta tot pensat per no fer cap matança... Es puntua per cupos, es a dir, no pots agafar mes de 5 peixos per espècie i en algunes espècies inclus tres peixos... Però no sé si tothom ho coneix i per aço em sembla que s'hauria de saber i coneixer tot abans de xerrar....

user Cabot de roca | Hace más de 7 años

Totalment d'acord "activista greenpeace". Jo personalment practic de varies formes sa pesca recreativa: amb canya, amb volantí, pesca submarina, fluixa... I dic recreativa perque en sa vida he guanyat ni un euro amb tot açò ni ho faré mai, perquè m'estim sa pesca i es peixos més que ningú. El que ha de tenir clar sa administració per actuar és què pretén defensar. Si pretén defensar es medi marí, ha d'atacar aquells que buiden la mar de tonelada en tonelada (arrastre, etc) i deixar fer es que treim un parell de peixos amb 6 hores de pujar i baixar amb una alenada d'aire. Ara bé, si lo que pretén s'administració és, com en altres àmbits de sa política, atacar es petits i fer vista gorda devant es grossos, van per bon camí. D'aquest pas mos carregarem es peix i sa felicitat de gent com jo que disfrut com ningú d'una jornada de pesca amb amics per treure un parell de peixos.

user jove pescador submarí (parte 2) | Hace más de 7 años

Per tant estem xerrant de uns campionats de germanor i bon ambient (sense ànim de lucre) on hi participen un màxim de 20 pescadors i es peix es entregat a ses monges o a Càritas. Es senyor conseller si realment vol conservar es medi marí, es qual ens estimem molt més noltros que ell i el disfrutam i el recpectam més que ell, lo que ha de fer es controlar a nes pescadors professionals (palangreros, xarxes i arrastre) que alguns no compleixen ni sa quantitat d’ams que poden tenir a la vegada a la ma, ni sa distancia respecte a sa vorera a sa que poden calar, ni res de res. Dic alguns perquè se que ni a que ho fan bé però també se que n’hi ha que ho fan malament i ho he vist amb es propis ulls. Si en sapigues un poc de la mar sabria que lo realment perjudicial és ses pescades d'amfossos, pagres i dentols que aquets professionals realitzen i no ses nostres pescades de saupes i grivies a nes campeonats. Podria dir més però trop que basta.

user No somos asesinos | Hace más de 7 años

Interesante debate... Estando en la parte de los pescasub, solo nos queda dar a conocer nuestro deporte, ya que veo mucho desconocimiento. 100 pescadores? Si hay 15 pescadores es todo un exito y eso 4-5 veces al año. Evidentemente, los hay buenos y malos en todos los bandos.

user jove pescador submarí (parte 1) | Hace más de 7 años

D'es d'un primer moment és conseller va evitar comunicar-se de manera directa amb es representants i defensors de sa causa perquè era conscient que així ja estaria fora de plaç qualsevol solicitud legal que s'enviés. Sa gent ha de saber que a nes campionats ja hi ha limitacions molt importants:només es pot agafar 5 o 3 exemplars de cada espècie i han de fer un pes mínim, per exemple. Ha cambiat molt sa pescasubmarina moderna en comparació amb ses fotos antigues que s'ha gent major mos ensenya a nes joves, els quals mos quedam amb sa boca oberta. Avui en dia, es que fa campió a una prova esportiva gafa 20 i picu peces i tots es altres en solem gafa 10 o 15 si va bé. Casi sempre són espècies que no estan en perill de extinció ni molt menus (saupes, roqués, grivies, sargs, llises...) i són poquíssims es pescadors capaços d'agafar un amfós o una orada. (continua a nes seguent escrit)

user Activista Greenpeace | Hace más de 7 años

Para What? si un Politic es lladre tots es politics son lladres¿?Si un pescador profesional no respecta ses distancies amb ses xerxas, tots es pescadors profesionals son uns ilegals??Si un pescador de canya ven es peix ilegalment tots el venen ilegalment??Si un pescador submarí ven es peix ilegalment, tots el venen ilegalment?? Un pescador de qualsevol modalitat recreativa o profesional, que ven es peix de manera ilegal, es un pescador profesional (viu de aço) furtiu e ilegal que no paga impostos, per tant s'el ha de perseguir amb totes ses de sa llei.Ara que tu amollis ventall, i criminalitzis a tot un sector generalitzant.. es tirar una pedra a ferir, amb una intenció malevola..

user Mariano | Hace más de 7 años

Albert V. Se nota que hablas sin conocimiento de causa, la media habitual de pescadores en estas pruebas suele ser de 12-17, no 100. 100 son si acaso las barcas profesionales que salen día sí día también a faenar, mientas que estas pruebas se hacen 5 o 6 en todo el año.Por favor, no demos datos al aire, sin conocimiento de causa.

user Ramon El Canario de Mallorca | Hace más de 7 años

Esta claro que no tienen voluntad de solucionar el conflicto, que Ellos mismos han provocado, así que no queda otra que ir por la via judicial.Canario la primera comunidad donde se aplican todos los aprietes de tuerca es aquí en Baleares, nos hemos defendido como podiamos ahora han entrado una serie de señores al poder, que no ven mas allá de los intereses presuntamente ecológicos y velando por los interesa de los profesionales pescadores y botilleros.Estos señores que están en el poder supuestamente alegan estudios que se inventan o falsean para lograr su objetivo.Ahora bien ¿en tres horas, seguro que no da tiempo de hacer una competición? piénsenlo si no puedes unete al enemigo.