user Antonio | Hace más de 7 años

El contenido del artìculo està muy bien....pero si a los del GOB y del Consell Insular les interesara DE VERDAD mantener esta isla lo màs "virgen" posible, deberían sobre todo mejorar el sistema de transporte público y evitar que todo el mercado se quede en las manos de sus " amiguitos" que se dedican a alquilar coches.

user DANA | Hace más de 7 años

Si en estos sitios estuviesen vigilados, seguro pararian a más de uno ,,pero como no se ve ni un guardia ni vigilante ni guardeses ni dios¡¡¡ la gente hace lo que le viene en gana por eso se disfruta tanto en Menorca simplemente campan a sus anchas,cojen rrastrean revuelven roban pidras, destrozos .....si al primero que empezo a montonar piedras se le ubiera llamado atención seguro que el segundo iria con los ojos bien abiertos ¡¡¡ pero que quieres ¡¡estamos de VACACIONES y hacemos lo que queremos ¡¡ total nadie nos dicen nada (que más quereis) VAMOS NOSOTROS A SUS CIUDADES y por menos nos expulsan¡¡¡

user Joan (DeCiutadella) | Hace más de 7 años

Sembla que perquè qualcú fa una cosa i ho comenta, ja s'ha de fer i és "tradicional i des de sempre"... El que hem de fer TOTS és que no es noti que hem passat per on hem passat. Trastocar les coses "perquè sí" és una tonteria. Enfangar-se la pell no és tan beneficiós com es diu. Fer munts de pedres tampoc "dóna sort"... I si els d'aquí no ens ho proposam els primers, Menorca no serà el que és i el que volem que sigui. El qui no s'estima la pròpia terra, acaba per ser-li igual tot i no valorarà res.

user Crític | Hace más de 7 años

És un article que té tota la raó. Estaria bé, com diuen alguns dels comentaristes, fer una llista de pràctiques prohibides que es repartissin als hotels. També estaria bé que algú vigilés, perquè una part de la gent, no fa cas de les normes si veu que només és qüestió de consciència complir-les. Després, com sempre, hi ha comentaris que no tenen per on agafar-se. Com la lluminària que compara la pared seca, que és un element patrimonial, amb un problema nou que causa erosió a la zona costanera. O aquells que, segur que no són d'aquí, i es permeten criticar i posar dins un mateix sacs a tots els menorquins dient que no són hospitalaris.... No importar que li digui que tots els qui no es troben a gust, tenen molt de món per conèixer. Altres que no mereixerien resposta són els que critiquen el GOB quan el GOB ja ha parlat d'aquestes qüestions i moltes d'altres. Però també quan ho fan aquests mateixos també els critiquen. Ja els coneixem bé.

user Josep | Hace más de 7 años

Li donc tota la rao a antialdaba, ia menorqui li dic que personas com voste no fan bona propaganda de la gen de l'illa, e viscut 40 anys a l'illa i ara visc a la provincia de girona, i aixo es un altre mon, no soc partidari de que el turisme sigui la unica economia existen a menorca, pero si aquet fes fallida, la gent se tindria que mengar les pedres, aixo es la triste realitat,

user Antu | Hace más de 7 años

Jo aporto el meu petit granet d'arena fent ressò en el meu bloc. (http://enmenorca.wordpress.com). Crec que és molt important que la gent sàpiga que es perjudica el medi natural i/o patrimonial, i que entre tots hem de fer que l'illa continui sent aquest fantástic i petit paradís.

user sue | Hace más de 7 años

excellent article maybe put it in the hotels etc. we have visited your beautiful island several times a year for many years but it is changing so fast it is very sad. The beaches and sea are often now littered with rubbish. it is easier to lead by example my friends and I often take a bag collect others rubbish from sea and beach it is suprising then how many others also start to do the same. it is a shame that the island in greediness for money is losing some charm and attracting the wrong type tourists ,more and more speed boats, jet skis , some areas are becoming like costa de sol little Britain so sad . I am british and sorry for how some tourists behave we are not al the same I hope you do not change beyond recognition

user Oscar | Hace más de 7 años

Os olvidáis una, NO TIRAR COLILLAS EN LA PLAYA, GRACIAS.

user Ruth | Hace más de 7 años

Me encanta este artículo,felicitaciones a Javier Gilabert,pero sin activismo no hay resultados. Los ecologistas, dónde están? hay alguien que tome parte en este asunto de "educar al turismo"? Los limpiacostas? Aunque también es una responsabilidad individual, de cada turista de cada autóctono. De hecho el turismo es la peor plaga existente, que toma los lugares naturales y los destruye... y aquí esto está pasando. No creo que TUI, INTERCRUISES, AEROLÍNEAS DE VERANO etc... quieran dar una guía de buenos comportamiento a sus clientes, con los que se enriquecen y a quienes no importa en realidad la isla, qué les va a importar? Nos importa realmente a nosotros como para hacer algo más por ella? Cómo lo haríais los que escribís aquí para evitar las torrecitas de piedras, la basura, las pintadas...? El turismo es hacer en un lugar que no es el tuyo lo que no harías en donde vives...y querer dejar una absurda huella como si a alguien más que a tí te importara saber si has estado aquí.

user pau | Hace más de 7 años

ajudaria molt que sa gent fes difussio via Facebook perque sa gent ho vegi. Igualment, s'administracio s'hauria d'involucrar mes en tema pamflets en diferents idiomes i si el GOB esta molt preocupat, tambe podrien emprar els seus voluntaris a passar matins a s'aeroport x donar mes informacio. No nomes val anar a sa premsa de tant en quan, sino posar es seu gra d'arena.