user català emprenyat | Hace más de 7 años

ponsetí: El mot Països catalans,va ser (inventat) per un valencià per fer referència a les terres de parla catalana (res a veure amb politica) i així ho hem entès sempre els catalans.Per tan si Catalunya ens indpenditzem o ho feu les Balears o ho fes el país valencià,seguiriem igualment sent part dels països catalans,ja que com he dit no te res a veure amb politica.

user ponentí | Hace más de 7 años

... I ara em demano, si aconsegueixen s'independència, que passarà amb sa modalitat balear? Serem una colònia o part des "Paisos Catalans"?

user dic | Hace más de 7 años

ponentí.La teva pregunta està fora de lloc.Tu saps realment que va ser i és el nazisme? i els desprecis,i insults que dediquen els castellà parlants a la nostre llengüa català/balear com el qualifiques?

user Ullastre | Hace más de 7 años

Prohíben el menorquín en la enseñanza y los medios públicos de comunicación y exigen todo en catalán; se tendrían que llamar "Més per Catalunya".

user ponentí | Hace más de 7 años

Devia ser s'estiu del 2001 quan a Tarragona, on feia feina, me van convidar a una festa. Jo xerrava en menorquí amb altres convidats, supusadament perque mos entenem perfectament. Uns quants d'ells es van començar a ficar amb sa meva llengua dient que es balear estava condenat a extingir-se per donar pas as català. Per molt que jo defensava ses meves rels, no feien res més que desprestigiar sa nostra modalitat per imposar sa seva forma lingüistica. Vaig acabar de sopar per tal de ser cordial amb es meus companys de feina i vaig partir tot d'una. Mai a sa meva vida m'havia sentit tant incòmodo. Per lo que veim i lo vist tenien raó, i seguesc sentint-me incomodo avui en dia a ca nostra. No és aço un tipus de nazisme?

user Menorquina | Hace más de 7 años

Tenc 33 anys i a jo es català no m'ha duit a cap puesto, i vaig estudiar sa carrera a Barcelona!. En canvi, hagués pagat perque a escola m'haguessin ensenyat s'anglès 10 vegades més de lo que ho van fer! Vos posau banyuts amb es català i a n'es joves no ens serveix de res! A casa xerram es menorquí i no tenc cap por perque sé que sa nostra llengu no la perdràn es meus fills. Ja m'encarregaré jo de que no passi. Però a escola, feis algu de profit i donau canya a altres idiomes, anam molt enrrera respecte a altres països!!! és sortir de Menorca quan tens 18 anys i sentir vergonya!

user Diomenes | Hace más de 7 años

Al final cómo es: ¿la lengua se adapta a la sociedad o la sociedad se adapta a la lengua?

user Som 1 PK d'or | Hace más de 7 años

¿Mes per Menorca? ¿ no será Mes por Cataluña ? que fantasmas que son

user Tomeu | Hace más de 7 años

Lo que se impone por Ley deja de cumplirse...si los políticos no metiesen sus narices en estos temas. Los ciudadanos hablarían más por iniciativa propia. No hemos aprendido todavía.

user joan pons | Hace más de 7 años

açò del PSM(ara es diues Més) fa molts anys que fa pudor. A que ve tanta insisténcia a crear un problema on es que hi pugui ver es mínim? A veure si reben ordes del mal anomenat Principat...O hi ha més que ordres?En sap greu pensar malament però voldría veure sa financiació d´aquest partit a lo llarg dels anys.