user marsinoli | Hace más de 7 años

Y qué hay que hacer?. Si hay que talar y quemar porque no hay fumigaciones que valgan, convendría que se dijera por parte dela autoridad competente. Que encinas y acebuches están enfermos desde hace mucho, cualquiera lo puede ver a simple vista

user Crític - b | Hace más de 7 años

Tens raó. M'he equivocat multiplicant per 2. La quantitat correcte és 31.400 m2 que, en qualsevol cas, en ben prou. Disculpau l'errada

user Rhynchophorus Ferrugineus | Hace más de 7 años

Ahora que me he comido la mitad de las palmeras de Menorca, viene una mierda de bacteria y se comerá los ullastres. Reserva de la Litosfera.

user A critic-b | Hace más de 7 años

Sense entrar en les mesures aplicaded i si l anterior govern va fer alguna cosa al respecte des del 2012, dir-li que la formula no es correcte...l'area d una circunferencia es pi x r al quadrat..total 3,14 ha...o 31400 m2 aproximadament. De res.

user vero | Hace más de 7 años

prohibir que entren cosas de fuera . plantas ,animales ,cerdos , cabras , vacas , personas afectadas de algún tipo de virus es lo que yo recomiendo . y fumigar fumigar mucho

user Crític - b | Hace más de 7 años

I Europa ha pres unes mesures dràstiques: destruir els exemplars positius i totes les espècies potencialment afectades en un radi de 100 metres. I el llistat és de 3 o 4 pàgines!. Si recordau la fòrmula del cercle, 2 x pi x radi al quadrat, significa que s'han de destruir totes les plantes potencialment transmissores en 62832 m2 al voltant d'un positiu. És a dir, totes les espècies que hi ha en més de 6 Ha al voltat. Imagina, per exemple un camp d'ametllers o d'oliveres. El resultat és que tot ha de ser cremat i destruït. A més a més, la Unió Europea ha indicat que sense subvenció. Per això no us heu d'estranyar que no hi hagi positius a la Península. Segur que hi ha afectació, però ja procuren que no es conegui. Això ja ha passat amb altes plagues forestals. De tota manera, si no s'actua ràpid (i ja no és així). El problema no faré més que extendre's i, com a mínim, es farà crònic. I no és l'única plaga devastadora que ens pot arribar (pe, el nemàtode del pi).

user David M | Hace más de 7 años

Otra lucha perdida. La propagación es a través de insectos que se alimentan de las plantas afectadas. Espero que no gasten muchos recursos para frenar a la naturaleza como ya hicieron con la (Carpobrotus edulis) y (Oxalis pes-caprae).

user Crític | Hace más de 7 años

Una cosa és evident: la Xylella fastidiosa ha vingut de les importancions de la Península. El problema és que el control d'entrada, responsabilitat de la Guàrdia Civil en les instal·lacions portuàries, no es fa per problemes de personal. Aquesta manca d'inspecció és responsabilitat del Govern Central. Després, bona part de la responsabilitat és dels particulars, que importen alegrament espècies de jardineria sense comprovar-ne si tenen els permisos fitosanitaris corresponets i de les empreses de jardineria que tampoc ho fan suficientment. Així no només ha arribat la Xylella: han arribat serps que crien en llibertat, ha arribat el moscard tigre, ha arribat el becut vermell (que mata les palmeres), ha arribat la Paysandisia (que mata els garballons).... I ara ha arribat la Xylella, una bactèria mortal per a molts dels arbres que conformen el nostre paisatge i que no té tractament directe (només es pot matar els vectors de transmissió).

user Davud | Hace más de 7 años

Se tendria que hacer como en Australia que no dejan entrar nada de alimentos de otros paises

user Ido Toni | Hace más de 7 años

LO que debe hacer es prohibir la entrada.