user toni | Hace más de 7 años

Com entendràs aquest no és el lloc per fer una dissertació dels avantatges del blat xeixa. Però a mode de resum puc dir-te que per les seves característiques és més digestiu i per tant, es tolera millor que els blats moderns. La farina és dolça i te poc gluten, per tant, més digestiva i menys al.lergògena.. Alt contingut d'hidrats de carboni. Aproximadament un 10% de fibra. Molta minerals, vitamines del grup B i vitamina E. Si açò hi afegim que nosaltres feim la farina al moment que la necessitam, fa que aquestes propietats es conservin millor. Mediambientalment, el fet de ser autòcton, que no endèmic, fa que estigui més adaptat al territori i la seva producció, tot i ser més baixa que altres varietats, és més regular. El fet de no utilitzar cap producte químic durant tot el procés, des del seu cultiu, fins el producte final, ens dóna un producte natural i més sostenible mediambientalment.

user Agro | Hace más de 7 años

No record haver dit que es preu no sigui just perque es un concepte molt relatiu aquest si no sabem quin preu de cost te, pero m agradaria saber quines ventatge te des del punt nutricional el fet q no hagi sofert tantes modificacions respecte d altres blats convencionals -a part de mediambientals- q deuen ser ben bons tambe o si es una moda nomes per diferenciar se dels altres. Es pa de la marcona m agrada molt, felicitats.

user toni | Hace más de 7 años

Me sembla bastant trist que algú, amparat amb l'anonimat, intenti desacreditar la feina dels altres. Vull pensar que des del desconeixement. O he de pensar mala fe? Tuniflu i agro, a La Marcona sempre hem intentat posar uns preus justos als productes que feim, per poder viure de la nostra feina. Ni cars, ni barats, justos. O voltros feis feina de franc? Montse. La farina blanca és el resultat de tamitzar al màxim la farina integral. Davud, noltros no utilitzam transgènics. A més de ser una opció personal, t'he de dir que tenim certificat ecològic. Amb tot el que això implica. Entre d'altres coses, l'agricultura ecològica té prohibida la utilització de transgènics. Siguem seriosos, per favor!!

user Davud | Hace más de 7 años

Blat transgenic...

user montse | Hace más de 7 años

si mescles farina blanca sensa refinar e integrals ja tens xeixa

user tuniflu | Hace más de 7 años

es veu que ara inflaem es preu de el pá a preu de rics

user agro | Hace más de 7 años

Que sigui varietat sigui mes antiga, no vol dir que sigui millor ni pitjor. Ara be si lo que volem es diferenciar-nos i vendrel el doble de car, esta be.

user Panxarotja | Hace más de 7 años

El vaig probar una vegada i me va agradar. Li vaig trobar cosa diferent

user toni | Hace más de 7 años

Taro, crec que no has entès res. El blat xeixa no és endèmic de Mallorca. Ni de Menorca, per suposat. El blat xeixa s'ha cultivat de temps antic a tota la mediterranea. El que sí es té constància és que a l'època talaiòtica a Menorca ja hi era.

user bufeta1 | Hace más de 7 años

El Triticum aestivium no és exclusiu de Mallorca ni a prop fer-s'hi. És un blat antic d'origen asiàtic que es conrea a tot el món. En retrocés durant molts anys perquè és menys productiu que altres varietats de blat, darrerament s'està recuperant el seu conreu pel seu valor nutritiu, degut a que ha sofert menys manipulacions que altres varietats.