user panxarotja | Hace más de 7 años

si no podem posar una planta fotovoltaica als voltants de faro Nati per raons estètiques, ja me direu a on el podem posar que tengui menys impacte... en aquest cas, val més ser sincers i reconeixe allò que diuen els americans, "not in my backyard" o sigui, que "no ho poseu al meu pati de darrera". Semble que mólts no volen asumir les molesties de produir una part petita de les energies que consumim, però això no és nou també va passar a Ferreries quan se volien fer els molins de vent dalt sant Pere...tots volem energia però no volem ses molesties de produir-la, és més fàcil ser ecologista de boca que asumir responsabilitats. A veure si sa solució per contentar tothom pot venir de s'eolica de grans profunditats que està evolucionant ràpidament. Podriem acabar posant un parc eòlic potent a 5 kilòmetres de Menorca.

user xumeu | Hace más de 7 años

Un famoso periodista acuño la frase " En Menorca quieren turismo sin turistas" y habria que añadir " Quieren renovables sin placas ni molinos"

user Klaus | Hace más de 7 años

Tengo una finca de 2.000.000 m2 a 1 km de Ciutadella, nada protegida. Sin problemas para placas. En Son Salomó primero sembraron muchos pinos. Todos murieron. Ahora placas.

user titi | Hace más de 7 años

Que se anule el parque, sigamos con la central de Mahón, que da mas "alimento" al cuerpo. Si ya tenemos la térmica, pars que queremos la solar, que enturbia el paisaje.

user Pep | Hace más de 7 años

Xec: demagogia en estat pur. Si no coneixes, com dius, el valor d' aquestes quatre tanques i ets capaç de donar lliçons de còm Menorca ha de salvar el món, una de dues: o ets part molt interessada en el tema (casi segur), o fas, com en Trump, de la ignorància la millor arma contra la racionalitat.

user Xec | Hace más de 7 años

Per acabar, quan a les paraules del Sr Lopez Casasnoves que segons la associació a la carta al lector de l'edicio del diumenge també manifesta l'ús de combustibles fòssils...bé a Espanya arrossegam de fa molts anys i anys el famós déficit tarifari elèctric que no fa més que creixer i creixer...a nivel nacional en el context de macro economía si es fes una aposta per renovables de forma seriosa on es reduissin els costos d'explotació de forma considerable de les centrals amb fòssil amb l'ús de renovables es podría avançar considerablement amb la reducció de dit déficit. Segur que no existeix un plantejament econòmic - energètic per paliar d'una vegada per totes l'herència económica descomunal que esteim a punt de deixar als qui vindran després? Literalment NO m'HO CREC. La fórmula segur que existeix simplement no interessa.

user Xec | Hace más de 7 años

Per cert Pepito Grillo, aquí desconec la dada o any de la protecció d'aquests paratges (amb perdó de l'expressió pel davant dire 4 tanques per pasturar els bens de valor incalculable), dit any segur que ja fa molt i molt que es va reconeixer a nivel nacional o internacional en aquell moment o el context energètic del moment quin era? les plaques solar eren una idea al paper res més però crec que instal·lacions que es subjecten amb sistemes totalment desmontables sense intervenció 0 de formigó no son tan tan desastrosses com voleu fer creure a la gent. El context energètic i de polució i contaminació es verdaderament preocupant envers el context de fa 30 anys...crec que com illa podriem començar a cercar definitivament acords per a 30 anys vista...ja hauria de ser hora. No es veu una actitud de la Marti Bella a lluitar contra Madrid a desbloquejar l'impost al sol a apostar per l'autoconsum o alternatives en zones urbanes perque no abanderau aquesta via?

user Xec | Hace más de 7 años

Pepito Grillo et recoman que llegeixis la secció de cartes al lector de l'edició de Diumenge 5 de març, potser veuràs més clarament a que em refereixo. No soc jo qui confon la opinio pública sino ells mateixos....fent al·lusió a un periode de reflexió per seguir consumint combustibles fòssils així ho han publicat ells mateixos es dir la mateixa associació....en definitiva deplorable escoltar els vents que venen de l'Oest.

user Jove menorquí | Hace más de 7 años

És una llàstima que persones d'aqui no vegin què és bo per la seva illa i què no. Massa ignorància es respira...

user racional | Hace más de 7 años

Yo creo que el fraude es seguir hechando humos y seguirse enfrentando a la compatibilidad de lo eco-contemporáneo con nuestra historia. La sociedad Marti i Bella, a la que debo reconocer algunos de sus méritos, debiera flexibilizar su firmeza en una lucha que no beneficia a nadie.