user Kapak | Hace más de 6 años

Josep, m'estas diguent que una comunitat autonoma amb un sou mig de 16000€, casi 10000€ menys que el nostre, viuen millor que nosaltres. Tu has de baixar dels nuvols. Jo soc jove, i no tinc cap del grup d'amics, que som 15, que treballi en l'extranger. Tots treballem a menorca i del que em estudiat. Pero sense el turisme cap tindria feina, ja que tots vivim del turisme. Diguem quina empresa d'exportacio vols montar perque funcioni i puguis competir no ja amb la peninsula, sino amb altres paisos, inclos xina. Vols fer mes avarques? mes formatge?...el mercat ja esta saturat. Ensaimades? Estan tancant fabriques mes que n'obren. L'utopia de la industria a menorca es viure als mons de Yupi. Y sino, demostram lo contrari amb dades. Hem de donar gracies al turisme pel nivell de vida que portem. Palma ha estat anomenada la millor ciutat del mon per viure en 2017. I nosaltres no vivim molt pitjor. Feste a la idea. Gracies, turisme es el que hauries de dir cada mati

user josep | Hace más de 6 años

kapak, no soc funcionari i estic per sort jubilat, no depeng del turisme ni mai i depengut,al mont empresarial a anat enfocant la economia per tindre traballadors baratets i sutmisos, com esclaus, aixo es la realitat i el mont en que vivim , segons tu a menorca es viu de maravella, dons perque la majoria de juventut te que emigrar a altres paisos?i gent que es jubila tambe marcha? per algo sera, baixa dels nuvols i posa el peus a terra.

user Kapak | Hace más de 6 años

Mes bejenades. Extremadura, Melilla i Ceuta nivell de vida mes alt. Atencio al nivell de l'afirmació. La industria es impossible que ens doni de viure perque vulguis o no vivim en un mon globalitzat. Hi ha 4 industries que funcionen i la resta estan enfocades a la construccio, que viu en gran part dels locals comercials i hotels i la resta del que pot invertir la els individus amb els guanys del turisme. Que et penses? Que competiràs amb Zara? Que la Seat es traslladarà a Menorca? Les uniques empreses que mig funcionen dedicades a l'exportacio son les de avarques, formatge i dues de sabates que ja produeixen mes a fora que aqui. Baixa al mont real i dona gracies perque el turisme et dona demenjar directa o indirectament. Fins i tot si ets funcionari. Sino, passaria com amb els pagesos: tots a viure de les subvencions...

user josep | Hace más de 6 años

kapak, les bejenades las dius tu i mes cosa, i viscut 40 a l´illa i se de que parlo, antiguament habia industria a menorca i la gent tenia una feina estable i no ara amb uns traballs de temporada i amb sous de miseria,aixo es lo que a portat a menorca actualment per culpa del turisme i no tu perdis ceuta melilla i extremadura tenan un nivell de vida mes alt, per sol fet de no estar aillats per mar ja comporta aixo

user Lógica | Hace más de 6 años

A todos los que deciden hacer negocio con las necesidades básicas del ser humano, les recuerdo que en su día España se adhirió a la Declaración Universal de los Derechos Humanos y, que según su artículo 25, lo que hacen no será ilegal, pero está feo.

user a "kapak" | Hace más de 6 años

" Es el que ens permet ser el lloc d'Espanya que construeix més llocs de treball" , refiriendose al turismo....perdone que me ría!!!

user TURandot | Hace más de 6 años

Todos los que hablan de especulación son unos envidiosos, tipo Espinar. Ellos harían lo mismo. Si dicen que Menorca es caro, que vean precios de pisos de 60 metros cuadrados en Madrid y ya no,digo en Ortega y Gasset o en Claudio Coello, sino en el extrarradio, incluso en el cinturón sur. Eso si es de flipar, pero la,oferta y demanda, marca los precios.

user Kapak | Hace más de 6 años

Josep, el turisme el gran mal de l'illa? Increhible les bejenades que hi ha que llegir. El turisme es la nostra salvació. Es el que ens permet ser el lloc d'Espanya que construeix més llocs de treball. Es el que ens permet ser una de les zones mes riques. Es del que vivim el 90% dels menorquins, fins i tot els funcionaris, el sou dels quals es paga amb els impostos que genera el turisme. Pretendre viure de la industria en un mon globalitzat a Menorca es viure una utopia. Es veritat que els llocs de treball no son per tot l'any (la majoria) pero com a minim n'hi ha. Sense turisme seriem com Ceuta, Melilla, Extremadura... llocs amb nivell de vida molt mes baix. Hauriem de viure de subvencions donades per uns impostos que no recaptariem... me sembla incrheible les bejenades que es poden llegir

user luichi | Hace más de 6 años

Hay quién piensa que los que tenemos un piso para alquilar somos una ONG, la vida no es gratis y nunca lo será, no tengo la obligación arreglarle la vida a nadie, si tengo que alquilarlo lo voy a alquilar para ganar dinero. Antes que alquilar barato prefiero prenderle fuego.

user josep | Hace más de 6 años

estic d´acord que en una gran ciutat i a la peninsula els lloguers puguin ser alts,oero a menorca que nomes es una illa de no grans dimensions, aqueets preus, son absurds, i nomes son fruit de la cobdicia i especlacio, jo vics ara a la peninsula, i pago 600 euros pere el lloguer de una casa practicamen nova de dos plantas i garatge gran al sotano i jardi gran a derrera de la vivienda i un mes petit al devant, la diferencia que el lloc quue vics no ja especulacio, ni turisme que es gran mal de l´illa.