user Aixi es Xiprinant | Hace más de 5 años

Pero el mes trist es haver de demostrar-ho a personatges com en Biel, que s'atreveixen a opinar aqui sensa saber-ne res de que va el tema.

user Bond | Hace más de 5 años

Millor placas solars que molinos,aquest estéticamente s'ho carregan tot.

user Xiprinant | Hace más de 5 años

A BIEL: m’he quedat amb l’observació que fas de que la línia elèctrica de sortida serà de 132kV (alta tensió) i no de 15kV (mitja tensió, com fins ara), i que segons tu aquesta línia seria aèria com les grans torres que uneixen les subestacions de Ciutadella, Mercadal i Dragonera (Maó), i també amb el punt d’entrada del (difunt) cable submarí a Calan Bosch. És cert que aquestes línies aèries de 132kV són les majors de Menorca i tenen un impacte visual important, però has de saber que ja fa la tira d’anys que està prohibit plantar ni una sola torre aèria nova i que tota ampliació o millora de la xarxa elèctrica s’ha de fer en soterrat. Concretament, el projecte de Son Salomó (document disponible al web del Govern Balear) diu clarament que les línies d’evacuació de 132kV aniran SOTERRADES fins la subestació de Ciutadella.

user Escarxells a sa vorera | Hace más de 5 años

No te rés a dir el Gob d’aquesta sa major destrossa de territori i paisatge feta mai a Menorca?...plaques eternes solars com 30 camps de futbol plens i junts?...asò no és Reserva de sa Biosfera i en está fet es mal veurem si nó mos lleven aquest titol....s‘han de fer parcs voltaics SI pero més petits. Vaja una herencia visual/paisajística que deixarem as fills i nets...que codonys que som!

user dudas | Hace más de 5 años

Pues yo leyendo el artículo de esta gente hoy en el periódico me ha dado mucho que pensar y realmente esta instalación parece un grandioso disparate. Energías limpias sí, pero en el lugar adecuado.

user Biel | Hace más de 5 años

Memo, no xerris per tots as menorquins, jo que som menorquí SI vull energies netes, però, NO a Son Salomó. Ens agradi o no, es paratge de Son Salomó -Ses Truqueries és únic, no trobaràs a un mont més una concentració d'elements etnològics tan gran i polida com en aquella zona. Entenc que a molta gent ni li va ni li ve, però, ens agradi o no és únic!!!, i no en sembla bé que s'instal·li aquesta enorme planta fotovoltaica justament en aquella zona. I una cosa més, per connectar aquesta planta solar a sa xarxa els hi demanen una connexió a 132Kv, és a dir, una línia aèria ben polida, amb unes torres impressionants. I per acabar en reafirmo amb un comentari meu anterior, hi ha punts molt més adequats per aquesta instal·lació que es paratge de Son Salomó-Ses Truqueries.

user Nemo | Hace más de 5 años

Menorca y los menorquines,queremos turismo sin turistas y queremos energias limpias sin instalaciones.

user bugar | Hace más de 5 años

El que incrementa su saber, incrementa su dolor. Habrá sorpresas. Sólo los ilusos desconocen el fondo del proyecto.

user Biel | Hace más de 5 años

Son Salomó NO es el mejor sitio para poner esta instalación, ni de lejos, hay muchos otros emplazamientos mejores en la isla.

user Ferre | Hace más de 5 años

Deu no vulgui que estem 10 o 20 anys mes sense plaques solars, cremant petroli (que no deu tenir impacte visual per lo vist), perque a alguna gent li sap greu que hi hagi un parc solar ente parets seques i barraques. Amb s'afegit que aquestes instalacions son sempre desmontables deixant la zona tal com era abans.