user Me | Hace más de 5 años

Madre mía! Vivimos en una reserva de la biosfera y nos quejamos porq hay naturaleza?!? Todos somos amantes de la naturaleza y queremos vivir en el campo; eso si, asfalto hasta la puerta, wifi, cobertura, un 4x4 de 700cv, piscina climatizada, etc etc... lastima que en vez de extinguirnos “la especie evolucionada”, estamos eliminando y exterminando al resto de especies por comodidades absurdas y total falta de respeto a la naturaleza y animales. Si no quieres “bichos” en el centro de cualquier capital hay menos... solo una panda de hipócritas!!!

user Jabato | Hace más de 5 años

Ses feromones funcionen be,una vergonya sa mala gestiò i despilfarro.

user MAC | Hace más de 5 años

Las orugas que votan extrema derecha me gustan. En verano igual cuando una medusa me pica le pregunto de que partido es . Porque todos sabemos que los animales también votan.

user Crític | Hace más de 5 años

Després hi ha els tractaments aeris en entorns forestals. Actualment s'utilitzen bacils que ataquen les orugues i les maten. Aquest tractament és molt car i s'ha de preveure amb antelació suficient. És cert que, tot i que tractar-se d'un tractament biològic, alguns diuen que poden afectar altres espècies d'invertebrats. Tot i amb això, requereix de planificació, elevat pressupost i de manteniment en el temps. En altres moments també poden usar-se feromones per capturar les papallones mascles i reduir les taxes de fecundació. Però quan està tan extesa la plaga, no hi ha sol·lucions màgiques. De fet, quan fa alguns anys que no hi ha tractament en el camp, el creixement de les poblacions esdevé exponencial.

user Crític | Hace más de 5 años

La gent tot ho veu molt senzill, però no és així. La processionària és una invasora que arribà fa algunes dècades a l'illa de Menorca. Abans havia arribat a Mallorca i molts anys després a Eivissa i a Formentera, on fins no fa molt era desconeguda. El problema és que, a banda de menjar fulles de pi, té uns pèls altament urticants. Això fa que no siguin molts els ocells que els depreden. El control biològic (afavorir la cria d'ocells que els mengen o de rates pinyades) és lent. Altres mitjans com l'ús de feromones o captures manuals són cars, parcials i no de tot eficaços. De vegades es fan campanyes amb els caçadors per destruir els nius amb els perdigons dels cartutxos, però això només es pot fer en entorns no urbans. En entorns urbans es pot fumigar, en espais públics. En els espais privats els responsables són els propietaris. Això sí, l'administració pot recordar-los l'obligació de mantenir el bon estat, però no pot actuar sense realitzar els tràmits oportuns.

user MAC | Hace más de 5 años

El MAC de la medicación, no soy yo. Y segunda, que poco valía como persona tiene el que se ha hecho pasar por mi. Más rastrero que la oruga. Y gracias macBook!

user MacBook | Hace más de 5 años

Oye MAC, no te tomes la medicación que no tienes nada. Los que tienen que hacérselo mirar son los que nos han llevado a esta situación votando al GOB y a la maravillosa izquierda plural, acollidora e inclusiva... tenemos MENORCA hecha unos zorros y más atrasada que hace una década.

user MAC | Hace más de 5 años

Perdonar mis tonterías. Es la medicación. Ya estoy mejor gracias y disculpas

user Yo | Hace más de 5 años

Me parece una puñetera vergüenza , sabiendo la cantidad de pinos q hay en Menorca y ya ha pasado años atrás .. Que pasa q quieren ahorrarse cuatro duros para luego q vayan a sus bolsillos ! mucho cuidado con los perros y los nenes q van a La boca.. y los adultos alerta !

user Crisálida | Hace más de 5 años

En Sant Lluís deben esperar a que llegue el verano, la procesionaria es cosa del tiempo, y en verano no hay. ¡Vaya atajo de sinvergüenzas!