user toni | Hace más de 4 años

camions amb 20000 litros aigu , esteim cherrant de camions de 38 000 MMA, per avont pasaran ???, per es port ???, per sa via ronda ???, sa via ronda esta feta un desastre , com per fotrei camions de 38 000 ses 24 horas des dia

user Xiprinant | Hace más de 4 años

Gràcies, Boria, per la informació. Així entenem que l’aigua: (a) ha de ser dolça perque quan s’evapori no deixi sal dins la turbina; (b) no és fàcilment recuperable en circuit tancat ja que s’emet a l’atmosfera en forma de vapor. També aprenem del blog que aquest sistema redueix emissions però fa que la turbina sigui més propensa a desgast i avaries.

user Boira | Hace más de 4 años

S'aigua aquesta serveix per baixar sa temperatura de sa combustió, s'injecta juntament amb es combustible, i surt en forma de vapor. Més infor: http://termofluidosaplicados.blogspot.com/2010/12/efectos-de-la-inyeccion-de-agua-en-una.html

user Bing | Hace más de 4 años

No hubiese sido más rentable la construcción de una depuradora cerca de la central?

user Xiprinant | Hace más de 4 años

No ho entenc... si l’aigua és per refrigerar, per què és necessari que n’entri contínuament de nova, en lloc de fer un circuit tancat on l’aigua es reutilitzi una volta s’ha refredat? No em sembla gens «circular» aquest sistema. I si només és per refrigerar, per què no pot ser aigua de la mar, com es fa a les centrals nuclears? I si no es pot tornar emprar, on va a parar l’aigua ja «emprada»? I quina diferència física hi ha entre l’aigua que entra i l’aigua que surt? L’article planteja més preguntes que no respostes.

user Tort | Hace más de 4 años

Hubo quienes lo advirtieron en 1988 cuando, en un polémico pleno, se aprobó la ampliación de la central térmica de Gesa en su actual ubicación a condición -entre otras muchas- de que se superase la potencia de 45 Mw. ¡Hasta el GOB lo apoyó? ¿Qué dicen ahora? ¡Y una hermosa electricidad...!

user Carles | Hace más de 4 años

Ara resultarà que la contaminació que feia la central, la faràn els camions diesel que portaràn aigua... Per una reparació chapucera que no portarà enlloc. Estem tots bojos, o es pensen que ens xupem el dit?

user Y Bruselas que dice? | Hace más de 4 años

Porqué toda la Comunidad Europea es un desastre. Pero no sé como no os quitan el título de Reserva de la Biosfera!!

user Siempre tarde | Hace más de 4 años

Menos mal que los cerebritos van a servir el agua de la depuradora, y así no irá a la mar como hacen las otras. Será tarde la conexión, pero al menos han tenido una buena idea.

user Manu | Hace más de 4 años

16 camions diaris!!? si gasta més aigua que petroli! no serà que tenim una central hidroelèctrica i no ho sabiem! que refrigeren un reactor de Fukushima? i amb tooota aquesta aigua contaminada que farem? per regar?