user Examinado | Hace más de 4 años

Soc una persona que s’ha examinat del nivell Català C1 ara farà tres mesos i tenc que dir que el nivell que demanen es exagerat. M’explico, en el examen hi entraven preguntes relacionades amb temas sobre el genoma humà, cromosomas, ADN i altres questions que poc tenen que veure amb la finalitat del examen. Per altre banda, hi havia un exercici que estava equivocat i els examinants li vam demanar a la professora que hi havien frases sense sentit, ella ho va comprovar i amb un tò insegur va dir que ens ho miresim be, ja que estava correcte. Afortunadament, elll es va assegurar i va contactar amb els qui fan els examens ( a Palma) i va haver de rectificar afirmant que els alumnes teniem raó, que les preguntes estaven mal formulades. Amb això vull dir que, es important tenir un nivell digne de català però sicerament crec que s’estan equivocant amb la manera de fer-ho ja pareix que anaven a “tallar caps”.

user Joe | Hace más de 4 años

Estic d'acord que tal vegada hauria de ser criteri de puntuació i no requisit indispensable per accedir a n'es cossos públics. No obstant, esper i desig que s’Administració Pública segueixi fomentant sa nostra llengua, atès que és part de ses nostres arrels i l’hem de preservar. Per altre banda, tots es menorquins sortim amb un C1 de batxillerat i som molts qui tenim una formació universitària molt sòlida i preparada, sense que cap d’es dos idiomes oficials hagi estat cap barrera. No treguem llenya d’allà on no n’hi ha.

user Laure | Hace más de 4 años

Quien la sigue la consige.tendren los puestos los mejoores y encima con mas idiomas

user Josw | Hace más de 4 años

A mi me da igual.... Asi de ira antes todo al carajo....

user Sectarios | Hace más de 4 años

Es per colocar es des psm-gob.Catalibans.

user cromapons | Hace más de 4 años

Segur que si en ves de català fos angles, molts dels que aqui renegan de la nostra llengua callarien la boca i els que no s'han prtesentat quedarien com a incults, peró el Consell ho ha possat mes facil, un examen sencillet de la nostra llengua, facil.... qui es que es presenta a una oposicó de funcionari si no sap la llengua del lloc?

user Jo mateix | Hace más de 4 años

Com molt bé s'ha comentat abans, aquesta noticia està magnificada, ja que es percentatge d'aspirants que acrediten nivell de catala duplica de llarg als que no l'han acreditat. Sa bomba serà quan, despres de resultats de proves es descobreixin persones admeses per promoció interna aprovades a determinades places i que no complien requisits per estar admeses. Açó si serà un problema, i potser es resoldran a jutjats, i s'hauran de cercar els responsables no polítics.

user cromapons | Hace más de 4 años

Per molt facil que ho possa l'administració encara hi ha gent que no vol sebre res de la nostra llengua, pero que aspiran a que els hi paguem el seu sou, pues que vagin a la empresa privada, pq jo vui ser atès en la meva llengua, no visc a l'extranjer visc a Menorca.

user Inspector | Hace más de 4 años

Un ejemplo de la ineficacia que supone todo el dinero y esfuerzo en imponer catalán . Una visita en urgencias del hospital Mateu Orfila, la enfermera que selecciona el nivel de urgencia de cada paciente , escribe su parte en catalán , el doctor y resto del parte de alta en castellano . Yo siendo un ciudadano español que paga sus impuestos aquí , lo siento pero no me entero lo que ha escrito la enfermera, ni tengo ninguna obligación de entenderlo porque quizás en meses o años volveré a trabajar a Bilbao , Pamplona o Cáceres , así que todo el esfuerzo que ha hecho la enfermera en aprender y aprobar su nivel de catalán le ha servido de bien poco, estéril . Otra cosa es que me hubiera preguntado antes como quería yo que me escribiera el parte . Así que sigan ustedes dándose cabezazos en la pared , ignorando la realidad y soñando con algo que no van a conseguir.

user ep | Hace más de 4 años

a sa senyoreta armengol li importa que un metge tengui abans es catala que sa carrera de metge i aixi anam, quan se us mori un familiar i durant es proces us trobeu amb que no hi ha metges pes catala canviareu d'opinio, penosos